“Cine ţi-a pus pozele aici?” Un nou virus care circulă pe Yahoo! Messenger

30 ianuarie 2010 | 2 comentarii
“Cine ţi-a pus pozele aici?? :-o”, aşa sună mesajul pe care l-au primit tot mai multe persoane pe Messenger în ultimele zile.

Linkul care însoţeşte mesajul conduce la un site cu un titlu cel puţin provocator: “Profilul tău porno”. Curioşii sunt întâmpinaţi de o bară de avertizare (uşor de confundat cu cea din Internet Explorer) care îi îndeamnă să instaleze Adobe Shockwave Player, pentru a-şi vizualiza profilul. Bineînţeles, fişierul de instalare este un virus.

Între timp, detecţia virusului este încă la nivelul mediu: Potrivit Virustotal.com, doar 15 din 41 programe antivirus recunosc ameninţarea, iar din listă lipsesc nume mari ca Norton, TrendMicro, McAfee sau AVG. Totuşi pentru cei peste 20 de mii de internauţi care au căzut în plasă numai ieri (conform statisticilor de pe site-urile de download filehost.ro şi fisier.ro), există o soluţie.

766 vizualizări, 2 dintre care astăzi

Articole similare

2 comentarii

  1. oana:

    deci..am o mare problema…eu stiam de acest virus…si nu am dat niciodadata click pe el…dar din pacate..a dat fratele meu…si acum tot calculatorul meu este in simboluri…nuj ce sa fac…mozilla nu imi mai mere…ajutati]ma

  2. Dan:

    @oana,

    la această adresă găseşti o soluţie de dezinfectare. uită-te şi prin comentariile de pe acea pagină dacă problema persistă.

Lasă un comentariu: