0

Iniesta fură finala Champions League de la Chelsea

7 mai 2009 | niciun comentariu

FC Barcelona v-a înfrunta Manchester United în finala Champions League după un final neașteptat în meciul de aseară cu Chelsea. Cu un minut înainte de epuizarea prelungirilor, Iniesta a făcut surpriza, atunci când nimeni nu se mai aștepta.

Debutul partidei a fost indiscutabil al lui Chelsea: Essien a marcat probabil cel mai frumos gol din această ediție a Ligii Campionilor printr-un voleu, fără preluare, care a scuturat interiorul bării porții apărate de Valdes. Imediat după, londonezii au blocat toate culoarele spre poarta lui Cech printr-un joc decisiv la mijlocul terenului și în linia de fund.

Chiar dacă Barcelona a controlat posesia pe toată durata partidei, marile ocazii au fost tot de partea lui Chelsea. Drogba a fost aproape de 2-0 la o lovitură liberă din marginea careului: doar un reflex inspirat al lui Valdes a salvat poarta Barcei de mingea trimisă cu efect spre colțul lung. Nici Lampard, nici Terry nu au fost departe de gol, iar ocaziile ratate s-au arătat decisive în finalul partidei când Barca a forțat tot mai mult apărarea englezilor.

Furia Barcei s-a declanșat după eliminarea lui Abidal la o simulare a lui Anelka; rămași în 10 catalanii au încercat totul și au fost răsplătiți de Iniesta prin ceea ce a fost singurul șut pe poartă al Barcelonei din repriza secundă. Asta după ce cu câteva momente înainte, Guardiola îl felicita pe Hiddink pentru calificare. Se pare că asta i-a purtat ghinion olandezului, ca și arbitrul norvegian care i-a refuzat lui Chelsea un penalti în ultima fază a partidei. Ballack, care s-a menajat tot meciul stând degeaba, și-a găsit exact acum momentul sa se facă văzut: mai că n-a sărit la beregata arbitrului. Golurile partidei sunt aici.

La general, Chelsea a fost peste Barca; cu un Leo Messi palid ca aseară, atacul extratereștrilor nu a arătat prea multe. Dar nu am nimic de reproșat: asta e Champions League și tocmai de asta e cea mai tare competiție intercluburi. După mine, finala oricum va confirma valoarea fotbalului englez, chiar dacă din trei echipe engleze mai rămâne doar una în luptă. Mai vedem după Roma.

484 vizualizări, 1 dintre care astăzi

Articole similare

Postare comentariu: