0

Cluj Arena fu inaugurată…

2 octombrie 2011 | niciun comentariu

Olimpico, Allianz Arena și Cuibul din Beijing, se spune, au inspirat arhitectura noului stadion din Cluj-Napoca. În schimb aseară, absolut toți participanții la inaugurare aclamau că așa ceva nu au mai văzut în viața lor. Iar când iei în calcul și prețul de doar 35 de milioane de euro, tinzi a le da dreptate.

30 596 de locuri, 2000 de lucși în nocturnă, 2,4 megawați, două piste de atletism (dintre care una interioară), lifturi panoramice, etc., etc. Plus un amplasament impresionant pe malul Someșului, la ieșirea din Parcul Central.

După doi ani de lucrări, clujenii au acum o arenă de categoria Elite. Dar zona Arenei este încă un imens șantier: se reabilitează linia de tramvai ce leagă stadionul de gară și mai departe de aeroport, Parcul Central și promenada Someșului sunt în plină renovare, iar, cel mai important, la câteva zeci de metri de stadion se lucrează la un alt proiect major: o sală polivalentă de 7000 de locuri. În doi ani de zile, când toate aceste proiecte vor fi duse la bun final, centrul orașului se va mai muta puțin către vest.

Și, cum fotbalul e în zodia rockului, primii pletoși care vor ateriza pe Cluj Arena (baza Universității Cluj) sunt germanii de la Scorpions și britanicii de la Smokie. Alți britanici cântaseră anul trecut pentru CFR. Și dacă tot am ajuns, aici, avem și un regret, anume că meciul de inaugurare nu va fi un veritabil derby U-CFR. Ne vedem în campionat.

1550 vizualizări, 1 dintre care astăzi

Articole similare

Postare comentariu: