0

Zilele sunt numărate pentru Internet Explorer 6

5 februarie 2010 | niciun comentariu

În lumina recentelor atacuri asupra serverelor Google din China, Internet Explorer 6 și-a demonstrat din nou slăbiciunile, însă de data aceasta nu fără să atragă ecouri puternice în industria IT.

Mai multe anunțuri făcute în ultimele zile arată că giganții informatici nu mai sunt dispuși să riște un nou atac și s-au hotărât să grăbească forțat scoaterea din uz a bătrânului browser.

Utilizatorii Google Apps au primit la începutul săptămânii un e-mail prin care erau anunțați că Google renunță treptat, din martie 2010, la suportul pentru Internet Explorer 6, din motive de funcționalitate. Mai precis, anumite aplicații web vor lucra incorect sau, cel puțin, mai greu pe IE6 începând de la acea dată.

În același timp, Facebook, cea mai populară rețea socială de pe Internet, își avertizează deja de câteva luni utilizatorii să își actualizeze navigatorul pentru a nu avea probleme cu afișarea sitului.

Iar bulgărele se rostogolește. Britanicii au inițiat o petiție în care cer guvernului Regatului Unit să renunțe la Internet Explorer 6 și să migreze la un alt browser mai modern—ca Firefox sau Safari. Inițial, autoritățile britanice (spre deosebire de cele franceze sau germane) au ignorat vulnerabilitățile browserului, însă, mai recent, departamentul informatic al ministerului sănătății a ordonat ca toate computerele din subordine să fie actualizate urgent la IE7/8.

Într-un apel similar, în America, 70 de companii online s-au înrolat în campania ie6nomore, în română “Ajunge cu IE6″.

Potrivit firmei de analiză Net Applications, cota Internet Explorer 6 a început să scadă treptat și a ajuns în prezent la 20,07 la sută, față de 22,31 la sută cât are cea mai recentă versiune de Internet Explorer (8), lansată anul trecut.

1961 vizualizări, 1 dintre care astăzi

Articole similare

Postare comentariu: