0

#ZĂ Microsoft lansează #ZĂ Office 2010

10 septembrie 2010 | niciun comentariu

Dacă ai stat pe Twitter zilele astea, probabil ești derutat de amalgamul de #ZĂ-uri care au invadat mesajele utilizatorilor. Este vorba de campania de lansare a suitei de birou Office 2010 în limba română, derulată de Microsoft în parteneriat cu agenția de comunicare Publicis.

Nu este niciun secret că majoritatea dintre noi preferă să lucreze cu aplicații în limba română. În ultimii trei ani, Microsoft și-a rotunjit bine veniturile de pe urma versiunilor localizate, până într-acolo încât astăzi ele constituie mai mult de jumătate din vânzările filialei.

Un motiv bun ca să lanseze două campanii agresive pentru promovarea produselor în română, prima pentru Windows 7 anul trecut, iar acum pentru noul Office 2010.

Suita Microsoft 2010 în limba română ar trebui să fie disponibilă în cinci ediții: Microsoft Office Acasă și pentru Școală, Microsoft Office Acasă și la Firmă, Microsoft Office Professional, Microsoft Office Standard și Microsoft Office Professional Plus. Spun ar trebui, pentru că deocamdată majoritatea magazinelor partenere nu au pe stoc decât edițiile pentru școală și firmă și de cele mai multe ori este vorba doar de versiunile în engleză.

Ce e nou în Office 2010

Printre altele, Office 2010 aduce importante ajustări de interfață: “Backstage” înlocuiește tradiționalul meniu Fișier pentru a oferi acces rapid la comenzi gen Salvare, Partajare, Imprimare și Publicare iar noua comandă de Lipire cu previzualizare în timp real, permite previzualizarea opțiunilor de lipire înainte de aplicarea comenzii. Principalele aplicații (Word, PowerPoint, OneNote) au primit și o opțiune nou-nouță “co-autor”, prin care fișierele pot fi vizualizate simultan cu alte persoane aflate în locații diferite. În plus, PowerPoint 2010 poate transmite prezentări pe Internet și poate edita direct clipurile video incorporate, fără să mai fie nevoie de o aplicație terță.

3041 vizualizări, 2 dintre care astăzi

Articole similare

Postare comentariu: