0

YouTube, jocuri și Yahoo – în fiecare secundă un român caută aceste subiecte pe Google

7 februarie 2011 | niciun comentariu

YouTube, jocurile și Yahoo sunt cele mai populare subiecte căutate pe Google.ro în 2010, potrivit statisticilor Google Insights. Coroborate cu datele interne SMASH.ro pe 2010, rezultă că fiecare dintre acești trei termeni sunt căutați în medie o dată pe secundă, chiar și mai des.

Mai exact, termenul yahoo (un termen pentru care SMASH.ro s-a clasat constant în rezultatele Google) beneficiază de aproximativ 3 400 000 de interogări în fiecare lună sau 1,29 de căutări pe secundă. Extrapolate la ceilalți termeni populari de căutare, datele arată că YouTube a fost căutat în medie de 1,73 ori pe secundă anul trecut, iar termenul jocuri de 1,64 ori.

American Drim

Tot peste această barem de o căutare pe secundă se plasează și rețelele de socializare hi5 și Facebook – însă în ciuda tuturor pronosticurilor analiștilor, Facebook nu a reușit nici în 2010 să depășească mai tradiționalul hi5.

Datele Google Insights scot în evidență și atașamentul românilor pentru visul american. Deși în țările din jur lumea se îndreaptă mai repede spre companiile locale, în România niciun produs local nu a reușit să suscite atât de mult interes din partea internauților.

De altfel, nu mai puțin de șapte din cele mai populare interogări din România și Statele Unite sunt identice. Iar a opta este tot un termen englezesc, you (engl. „tu”), care însă nu și-a făcut loc și în topul americanilor.

Soțseturile,1) la modă în Moldova

Din războiul rețelelor de socializare, în Moldova par să fi ieșit învingătoare siturile rusești. Facebook, deși în creștere, se află încă departe de interesele moldovenilor; Faces.md (deținută de românii de la Neogen) se îndreaptă spre faliment.

În schimb cele mai mari creșteri pe căutările din Republica Moldova le-au avut cuvântul rusesc статусы (rus. „mesaj de stare”) și rețeaua Odnoklassniki.ru (un sit de reuniuni pentru colegi).

——
1) SOȚSET (соцсеть) = (rus.) rețea de socializare

3256 vizualizări, 1 dintre care astăzi

Articole similare

Postare comentariu: