0

Yahoo! Search, YouTube sunt disponibile în română

1 octombrie 2010 | niciun comentariu

După Okidoki sau Bing, Yahoo! Search este cel mai nou competitor al gigantului Google pe piața românească. Pregătirile pentru portalul Yahoo! România (care va fi disponibil în următoarele luni) sunt în toi, după cum o arată și recenta lansare a motorului de căutare ro.search.yahoo.com în limba română.

Pagina de căutare este încă în dezvoltare și oferă pentru moment doar funcția de căutare pe web, fără filtre pentru imagini, știri, bloguri ș.a.m.d. În schimb, este interesant că Yahoo! Search România oferă propriile rezultate și nu a fost încă afectat de fuziunea cu Bing (în America de exemplu, rezultatele căutărilor pe Yahoo! sunt oferite de Bing), ca urmare a alianței dintre Yahoo! și Microsoft.

Zvonuri despre lansarea portalului Yahoo! România circulă deja de câțiva ani, însă această lansare nu s-a materializat niciodată până acum datorită crizei economice. Totuși, dinamica spectaculoasă a veniturilor publicitare din România (2,5 milioane euro în 2009 față de 1,1 milioane de euro în 2008) a determinat compania să-și reconsidere planurile și să preseze pentru lansarea portalului local în cel mai scurt timp.

Potrivit StatCounter, Yahoo! are o cotă de doar 2,03 la sută din căutările web efectuate în România, pe o piață dominată autoritar de Google cu peste 97 de procente. Bing este al treilea cel mai popular motor de căutare, urmat de Ask.com (acesta din urmă nu este disponibil în română).

YouTube are interfață în română

Pe fondul întețirii concurenței în sfera motoarelor de căutare, Google a înțeles să-și sporească prezența din țara noastră pe calea diversificării. Ieri, cel mai popular sit de videoclipuri, YouTube (deținut de Google), a primit o interfață nou-nouță în limba română. O decizie care ar putea să-i sperie pe ai noștri de la Trilulilu, care reușiseră să se impună pe piață ca un brand local.

Dar lupta e departe de încheiere: Trilulilu mai păstrează încă câțiva ași în mânecă, de exemplu în domeniul licențierii conținutului.

7163 vizualizări, 1 dintre care astăzi

Articole similare

Postare comentariu: