0

Yahoo! România se lansează în 2010 [actualizat]

11 februarie 2010 | 12 comentarii

Update După lungi amânări, Yahoo! România s-a lansat oficial pe 7 martie 2011.

Portalul Yahoo.ro va avea conținut propriu din luna iulie acest an, potrivit la unele surse din piața de media. Venirea gigantului american în România era anticipată încă din 2008, însă s-a lăsat așteptată din cauza crizei mondiale.

Între timp, Yahoo! nu a renunțat totuși la planurile pentru România și a continuat să-și actualizeze produsele, în ideea unei viitoare lansări oficiale.

Marius Pahomi (Mediaedge:cia) spune pe blogul său că de data aceasta, operațiunile de pe piața românească vor fi coordonate direct de la Barcelona, de către departamentul pentru piețele emergente. Asta după ce Yahoo! a renunțat anterior la singurul angajat pe care îl avea în România—este vorba de bloggerul Bobby Voicu.

Conform datelor publicate de aceeași sursă, în spatele deciziei s-a aflat dinamica spectaculoasă a vânzărilor publicitare Yahoo! pe tot parcursul anului trecut: încasările din România au urcat la 2,5 milioane euro față de 1,1 milioane de euro în 2008, în ciuda reculului puternic pe care l-a resimțit piața de publicitate online.

De altfel, România generează 0,8 la sută din traficul mondial pe yahoo.com, o audiență comparabilă cu cea din țări ca Tailanda sau Vietnam, unde compania are deja operațiuni (alexa.com).

Update#2 Noul Yahoo! Mail Beta va apărea undeva în octombrie-noiembrie, ceea ce înseamnă că lansarea versiunii locale a Yahoo! se aproprie. (28/09/2010)

Update#3 Motorul de căutare Yahoo! Search este disponibil în limba română. (01/10/2010)

50168 vizualizări, 4 dintre care astăzi

Articole similare

12 comentarii

 1. Dan:

  Yahoo! nu mai zice nimic? Este 19 iunie deja.

 2. Gergő:

  Buna!Imi da cineva yahoo in limba Ro?ca nu pot salva de acolo….:(( mail:gergoo_gergoo@yahoo.com

 3. Dan:

  @Gergo, trebuie să aștepți până la lansarea oficială a Yahoo! România, la sfârșitul lui 2010. Exista un mic truc mai demult, dar din păcate nu mai funcționează.

 4. anutza:

  astept sa intre ma repede yahoo in romana

 5. bia:

  cand vine yahoo si in romania il astept dar nu mai vine

 6. Dan:

  Bia, s-a tot amânat lansarea din cauza crizei. Totuși ultima amânare a venit nu din cauza crizei, ci din cauza lansării iminente a unui nou serviciu de mail (au zis că nu mai are rost să traducă vechiul mail dacă tot apare unul nou). Noua pagină Yahoo! Mail se va lansa în câteva săptămâni, ceea ce înseamnă că și lansarea yahoo.ro nu poate fi prea departe.

 7. ghiulbera:

  buna a venit yahoo ia romania de can bia tu ai ramas an urma draga

 8. Dan:

  @ghiulbera, la ce te referi? Mie nu-mi merge ro.yahoo.com

 9. gigi:

  bun, acum daca tot se lanseaza si in Ro, sa vedem daca se ridica la nivelul asteptarilor

 10. Iulian:

  Pai suntem in 12-ianuarie-2011 si nimic nu se
  aude.

 11. Dan:

  @Iulian, știu că prin noiembrie anul trecut căutau manager pentru România. A rămas că se lansează după ce apare noul Yahoo Mail (ăsta ar trebui să apară în prima parte a lui 2011).

 12. ionut:

  yahoo nu este grozav

Postare comentariu: