4

Yahoo! România s-a lansat

7 martie 2011 | 1 comentariu

 • Află acum cum să schimbi limba din Yahoo! în română în trei pași simpli! (←clic aici)
 • De astăzi, românii au o nouă destinație pe Internet. Popularul serviciu Yahoo!, cunoscut mai ales pentru serviciile de poștă electronică și mesagerie instantanee, a lansat o versiune locală, www.yahoo.ro.

  Internauții români ar putea fi însă dezamăgiți că un gigant ca Yahoo! i-a tratat cu atâta neglijență. Deocamdată oferta Yahoo! România se rezumă la traducerea curierului poștal. Altfel, pagina yahoo.ro funcționează ca un agregator de conținut, pentru care Yahoo! a semnat acorduri cu trusturile de presă Mediafax, Samona Hearst, Adevărul și Realitatea-Cațavencu. Funcția de căutare Yahoo! Search nu prezintă rezultate relevante pentru România, iar Messengerul (un serviciu folosit de peste 7 milioane de români) a rămas netradus.

  Cu ce este diferită pagina Yahoo! de iGoogle sau alte servicii asemănătoare?

  Acest lucru poate părea un pas mic, dar va fi urmat de un altul, promit oficialii Yahoo: serviciile vor fi localizate progresiv.

  Vorbind despre extinderea Yahoo! în estul Europei (Polonia, Turcia, Grecia, România), managerul polonez Bartłomiej Swojak explică: „Treptat, vom oferi tot mai mult și mai mult, nu avem de gând să ne oprim aici. [...] Pentru început am vrut să oferim exact ce are nevoie piața locală, și nu să aruncăm toate armele în luptă.”

  Speranța moare ultima

  Lansat abia în 2008, Yahoo! Vietnam a pornit de la o pagină similară cu yahoo.ro, ca să ajungă astăzi un serviciu complex cu conținut propriu: știri, jocuri, grupuri, plus servicii integrate gen Flickr.

  Mai mult, spre deosebire de celelalte servicii lansate în estul Europei, Yahoo! România își gestionează pe plan local publicitatea (prin regia Mediacafe), iar serviciul Yahoo! Messenger este în curs de localizare – versiunea Yahoo! Messenger pentru iPhone este deja localizată în română.

  La urma urmei, dezvoltarea portalului Yahoo! România va depinde, printre altele, și de cerere, recunosc oficialli companiei. Iar în România, cererea pentru serviciile Yahoo este imensă. În ianuarie, peste 5,5 milioane de utilizatori unici au folosit serviciile poștale Yahoo! și tot atâția mesageria instantanee Yahoo! Messenger (asta înseamnă 98 la sută dintre cei care folosesc mesageria instant).

  Până atunci, pe 9 martie Yahoo! a pregătit un concert extraordinar Gogol Bordello la București, pentru a săbători lansarea în România.

  9222 vizualizări, 4 dintre care astăzi

  Articole similare

  Un comentariu

  1. anton dumitru:

   nu pot schimba Yahoo!mail din spaniola in limba romana.cum sa procedez?am intrat pe google si nu pot dupa informatiile gasite .trebuie cumva sa-l dezinstalez pe cel spaniol si apoi sa procedez cum imi explica in tutorial?

  Postare comentariu: