0

Wikipedia spune da Nikitei și lui Ogică, Magda Ciumac mai are de așteptat

4 ianuarie 2010 | niciun comentariu

Dezvoltarea fără margini a enciclopediei libere Wikipedia naște o întrebare pertinentă: ce este enciclopedic și ce depășește limitele acestui concept?

Editorii proiectului se află zilele acestea într-o mare dilemă legat de ceea ce merită sau nu să primească un articol pe sit. Wikipedia are deja o politică în ceea ce privește notabilitatea, dar ca orice altă politică, este departe de a tranșa lucrurile într-o direcție sau alta.

Un articol despre Magda Ciumac a generat întreaga discuție. O parte a utilizatorilor susțin că nu există destule surse secundare pertinente care să vorbească despre tânăra vedetă, deși aceleași surse au fost considerate obiective în alte articole. De cealaltă parte, alții susțin că prezența la televizor este un argument îndestulător pentru celebritate, în plus Wikipedia are deja articole despre personaje ca Nikita sau Ogică.

Soluția în acest caz (ca și în altele) rămâne consensul pentru fiecare articol în parte. Deocamdată, wikipediștii au decis că Magda Ciumac nu s-a aflat destul în lumina reflectoarelor pentru a fi prezentă într-o enciclopedie.

“O lăsăm pe Magda să crească mare, apoi scriem ceva despre ea, OK?”, conchide utilizatorul Gikü.

[foto: Cancan]

2322 vizualizări, 2 dintre care astăzi

Articole similare

Postare comentariu: