0

Următorul iPad ar putea fi chiar un iMac

24 august 2010 | niciun comentariu

În timp ce noi toți eram ocupați cu lansarea iPad, se pare că Apple se gândea deja cum să-l integreze cu noul iMac.

Situl web Patently Apple a descoperit un brevet publicat în Europa undeva în ianuarie, care pare să confirme că viitorul iMac-ului este… tactil: un dispozitiv care vertical arată ca un computer desktop normal, dar, rotit orizontal, se comportă ca o tabletă.

Practic, prin rotire, accelerometrul intern declanșează modul multitouch și comută sistemul de operare de la Mac OS la iOS (sistemul inclus pe iPad și iPhone). Același brevet ilustrează și un MacBook (gama de computere portabile de la Apple), care beneficiază de același mecanism de activare a tabletei.

Ideea cu două dispozitive incorporate într-unul singur e grozavă și fanii Apple vor fi cu siguranță entuziasmați de noua găselniță. Adevărul e că Apple a avut timp în ultimii ani (de la lansarea iPhone) să experimenteze cu tehnologia multitouch și era doar o chestiune de timp până când aceasta urma să fie implementată și în linia de produse desktop. Până la urmă Magic Mouse-ul și Magic Trackpadul sunt amândouă indicii clare în acest sens.

Via Mashable.

16044 vizualizări, 1 dintre care astăzi

Articole similare

Postare comentariu: