0

Un tweet, o calorie arsă

12 august 2010 | niciun comentariu

Dacă te-ai întrebat vreodată câtă energie ne costă “twittăreala” de zi cu zi (dacă nu, oricum îți spunem), răspunsul e undeva la o calorie pentru fiecare mesaj.

Ca în fiecare vară, suntem stresați de surplusul de calorii și ne-am dori să arătăm cât mai bine la plajă, dar fără să depunem prea mult efort. TweetCalories este o nouă aplicație web care îți arată aproximativ câte calorii ai ars în ultimele 24 de ore în timp ce tastai pe Twitter.

Mecanismul e simplu și se bazează pe consumul estimat de energie al unui om obișnuit într-un interval de 23 de secunde – cât durează în medie să scrii un tweet. Mai mult, aplicația are în vedere și vorbele de duh tastate, care necesită, bineînțeles, mai multe calorii.

La urma urmei, această aplicație este mai mult pentru distracție, pentru că, aviz amatorilor, numărul de calorii arse nu ne ajung nici cât să bem o Coca-Cola Zero. Așa că nu trebuie să te aștepți de la miracole în timp ce scrii Twitter. De fapt, scopul sitului este chiar acela de a promova o sală de fitness, iar TweetCalories nu este altceva decât o mișcare interesantă de marketing pusă la punct de agenția de publicitate braziliană Grupo ABC.

Simplu sau abil? Spune-ne părerea ta! (via Mashable)

P.S. Pentru excerciții serioase recomandăm sport.smash.ro.

2057 vizualizări, 2 dintre care astăzi

Articole similare

Postare comentariu: