0

Trilulilu intră în legalitate

23 februarie 2010 | niciun comentariu

În august 2009, Trilulilu era în plin război cu Asociația Industriei Muzicale (AIMR) în problema drepturilor de autor. Șapte luni și 15 milioane de vizitatori mai târziu, cele două entități au îngropat definitiv securea și se concentrează la planurile de viitor pe care le au împreună.

Printr-un acord încheiat la sfârșitul lunii ianuarie, situl clujean de video-sharing se obligă să-și filtreze (până cel târziu în iulie 2010) întreg conținutul și să elimine toate materialele neautorizate. În schimb, “crocodilul” va încheia acorduri cu casele de duscuri, astfel încât să poată reda în continuare clipurile muzicale, numai că de data aceasta în deplină legalitate.

“Prin implementarea unei măsuri tehnice de protecție prin amprentare digitală a conținutului («fingerprinting»), Trilulilu va putea filtra informația de pe propriul sit, identificând fonogramele și videogramele din repertoriul membrilor AIMR. Această măsură va permite producătorilor să sesizeze reproducerile neautorizate, dar și să beneficieze de promovare proprie sau de venituri viitoare sub forma publicității online sau a descărcărilor legale”, se arată în comunicatul remis ieri de Trilulilu.

1974 vizualizări, 3 dintre care astăzi

Articole similare

Postare comentariu: