0

Trei gafe răsunătoare de la cei trei giganți TI

11 aprilie 2011 | niciun comentariu

Sectorul TIC (tehnologia informației) înseamnă prin definiție Microsoft, Google și Apple. Deși acestea sunt probabil cele mai valoroase branduri din lume (după McDonald’s bineînțeles), asta nu înseamnă că pe tot ce pun ei mâna se transformă în aur.

Iată trei eșecuri răsunătoare pentru cei trei giganți din industria TI.

Apple Ping


Și aia e rețea de socializare?

A trecut deja jumătate de an de la lansarea Ping, iar Apple se chinuie din răsputeri să-și țină serviciul Ping pe linia de plutire. Ping este o rețea de socializare pentru pasionații de muzică, dar care oferă prea puține opțiuni de socializare: mai degrabă seamănă cu RT100, adică un top unde utilizatorii pot nota muzica și pot recomanda melodiile lor preferate prietenilor.

Microsoft Kin


Știți vorba aceea, „berea după vin e un KIN”.

Pe bună dreptate, nimeni nu știe care a fost scopul acestor telefoane și ce a fost în capul celor de la Microsoft când le-au lansat pe piață. Tot ce știm e că n-au rezistat nici măcar o lună de zile, după care au fost retrase. Deși designul gen Blackberry pare atrăgător, KIN-urile duceau lipsă de orice funcții de socializare (anume acelea pentru care Blackberry devenise popular).

Google Wave


Google ce?

Mulți oameni se întreabă și în ziua de azi: mai exact ce e Google Wave? Deși specialiștii au vorbit în cuvinte bune despre acest serviciu, nimeni nu prea poate explica ce rost are și la ce folosește. Google Wave a fost promovat ca un mijloc de comunicare și colaborare în timp real, adică o platformă stil MI (mesagerie instantanee) prin care poți purta ședințe și lucra/edita proiecte, împreună cu colaboratori aflați în diferite colțuri ale lumii. În cele din urmă, Google a abandonat proiectul (a se citi retrogradat în linia a doua).

2865 vizualizări, 1 dintre care astăzi

Articole similare

Postare comentariu: