0

Top zece situri românești după PageRank

22 septembrie 2010 | 4 comentarii

Potrivit Wikipedia, PageRank (engl. Rangul Page, după inventatorul lui) “este un algoritm de analiză a hiperlinkurilor de pe Internet, folosit de motorul de căutare Google pentru a clasifica fiecare element dintr-o mulțime de documente interconectate prin hiperlinkuri, cu scopul măsurării importanței relative în cadrul mulțimii.”

Siturile cu PageRank 10 sunt cele mai influente websituri din sistemul Google, iar orice webmaster luptă ca să obțină un scor cât mai mare, care înseamnă și un trafic pe măsură. Din această categorie fac parte situri ca Google, Facebook sau Adobe. Deși în România încă nu avem situri web cu scor perfect, sunt totuși câteva pagini care au reușit obține 6-7 puncte de PageRank, la ultima actualizare a bazei de date Google:

*) Denumire PR Referințe (×100) URL
1. Google 7 26816 www.google.ro
2. Guvernul României 7 1055 www.guv.ro
3. Ministerul Finanțelor Publice 7 818 www.mfinante.ro
4. Institutul Național de Statistică 7 707 www.insse.ro
5. DEX online 6 3072 www.dexonline.ro
6. Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale 6 307 www.madr.ro
7. Turism în România 6 152 www.turism.ro
8. România Online 5 5443 www.rol.ro
9. Agenția Națională pentru IMM-uri 5 50 www.animmc.ro
10 Banca Națională a României 5 2022 www.bnro.ro

*) Notă: Numărul de referințe este estimat conform datelor Yahoo! (Google nu are pus la punct un sistem fiabil de numărare a referințelor, iar datele făcute publice sunt derizorii). Au fost eliminate de la monitorizare pagini-oglindă ale unor situri internaționale (de ex. snort.ro, infineon.ro).

7411 vizualizări, 3 dintre care astăzi

Articole similare

4 comentarii

 1. Joe:

  Adevarul.ro are PR8

 2. Marius:

  Clasamentul nu e corect. Sunt multe siteuri cu PR 5 si 6 care nu apar. Adica… pe locul 8 e RomaniaOnline cu PageRank 5 si nu altul cu PR6?

 3. Dan:

  @Marius, clasamentul e din septembrie 2010. De atunci multe lucruri s-au schimbat. De exemplu ulbsibiu.ro are acum PR 8, Vodafone are PR 7 ș.a.m.d. Dar ce relevanță are asta pentru topul de aici care se referă la septembrie anul trecut?

 4. Servicii SEO:

  Cate site-uri din domeniul SEO, ati vazut cu Page Rank 6? La acest gen de site-uri, este foarte greu, exact ca si la forum-uri. Eu am reusit in numai doua luni un PR6 pe romania-seo.ro insa, nu stiu daca se va mentine

Postare comentariu: