0

Software Microsoft gratuit pentru studenții de la specializările tehnice

11 noiembrie 2009 | Comentarii oprite

Nu toată lumea piratează. Dovadă că rata pirateriei software în România a scăzut în ultimii cinci ani cu opt procente, la 66 la sută. Una din noile soluții de a intra în legalitate este și MSDN Academic Alliance de la Microsoft. Programul oferă studenților și profesorilor de la specializările tehnice (știință, tehnologie, inginerie, matematică și design) acces liber la toată gama de software Microsoft în scopuri educaționale și de cercetare (non-lucrative).

Prin acest program, studenții și profesorii de la facultățile înscrise sunt încurajați să utilizeze gratuit sistemul de operare Windows 7, suita Office, dar și software destinat profesioniștilor IT (inclusiv Visual Studio), atât în laboratoarele instituțiilor cât și la domiciliu.

În esență, MSDN AA funcționează așa: catedrele de tehnică din marile universități plătesc anual o taxă de înregistrare în contul Microsoft și primesc în schimb DVD-uri cu produsele gigantului american, pe care le pun apoi pe un server ftp ca să fie descărcate ușor de studenții eligibili. Este vorba de acei studenți înscriși în anul curent la cursurile facultăților tehnice din cadrul marilor universități de stat. De exemplu, în Cluj participă facultatea de automatică și calculatoare de la UTCN și facultatea de matematică și informatică de la UBB.

Cum pot beneficia de MSDN Academic Alliance?
Procedura se schimbă de la facultate la facultate, dar o listă de instrucțiuni pentru fiecare universitate găsești pe situl studentclub.ro (alege facultatea ta din meniul din dreapta). De exemplu, pentru Universitatea Babeș-Bolyai, trebuie să te autentifici în situl ELMS cu datele primite pe contul personal de mail de la facultate (instrucțiuni complete aici). Apoi poți începe să descarci. Pentru Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN), mai multe detalii găsești aici.

Încă un lucru, licența nu expiră după terminarea studiilor, ceea ce înseamnă că vei putea folosi în continuare produsele descărcate, dar fără să mai descarci altele noi.

Via Tudor Galoș, Microsoft, Windows 7 Bucharest.

5611 vizualizări, 1 dintre care astăzi

Articole similare