0

Șapte efecte profesionale pentru finisarea fotografiilor în Photoshop

27 ianuarie 2010 | niciun comentariu

La cât de tare se editează mai nou imaginile în Photoshop, aproape că nici nu mai contează calitatea materialului original. După ce te dezmeticești puțin cu interfața aplicației, poți obține rezultate grozave chiar și din… nimic.

Așa cum vei vedea în tutorialele de mai jos, nu trebuie să fii expert ca să dai o viziune profi fotografiilor tale. De fapt, din atâtea minunății, mai greu e să te decizi ce efect să folosești decât să înveți cum să le aplici…

Reflecție în apă

Reflecția este un efect foarte simplu de aplicat, pe care îl poți folosi pe orice fotografie, deși, uneori, e indicat ca imaginea originală să nu conțină de la bun început apă în expunere. (photoshopessentials.com)
Lomo

În vremea URSS, Lomo LC-A era un aparat foto mediocru, mult depășit tehnologic față de ce se găsea în vest. Ironia face ca tocmai defectele să-i fi adus consacrarea, în ceea ce s-a numit mai târziu “lomografie”. Această lecție te învață cum să simulezi efectul “lomo”. (digital-photography-school.com)
Lumină dinamică

Uită de imaginile monotone sau obscure! Cu ponturile din acest articol poți readuce la viață expunerea și să corectezi intensitatea luminii. (psdtuts.com)
Benzi desenate

Ce zici de un efect simpatic pentru albumele tale monotone? E ușor să-ți modelezi colecția de poze ca în benzile desenate, și e chiar amuzant să adaugi puțină narațiune în fotografii. (photoshoproadmap.com)
Efect de peliculă

În filme se lucrează mult la post-producție, de aceea realitatea nu corespunde întotdeauna (de fapt, aproape niciodată) cu imaginea de pe peliculă. Dacă te-ai întrebat vreodată cum fac editorii video să obțină nuațele acelea speciale, ei bine, acest tutorial vine la fix pentru tine. (ebin.wordpress.com)
Pixeli rotunzi

Stilul eclectic e acum din nou în vogă, iar acești pixeli glossy sunt tot ce ai nevoie ca să faci din fotografia ta o adevărată operă pop. (pinkzap.com)
O nouă dimensiune

OK, ai prins mișcarea, dar vei avea nevoie de mai mult de atât ca să poți crea imagini din acelea care să rupă gura târgului. Nu subestima puterea compoziției sau importanța balansului. Află aici cum să creezi efecte uimitor de strălucitoare. (computerarts.co.uk)
12356 vizualizări, 2 dintre care astăzi

Articole similare

Postare comentariu: