0

Safari 5 în limba română. Descarcă gratis!

15 iulie 2010 | 7 comentarii

Ajuns la versiunea 5, browserul Apple Safari este cel mai inovativ navigator web, cu un scor de 100% obținut la testul Acid3. Noua versiune, lansată în urmă cu o lună la evenimentul Apple WWDC aduce în sfârșit extensii web (similare suplimentelor din Firefox) și suport îmbunătățit pentru HTML5.

Cu această ocazie, vă prezentăm pachetul de interfață în limba română pentru Safari 5, în exclusivitate pe SMASH.ro (există un pachet de interfață în română și pentru Safari 4).

Atenție! Pachetul de interfață în limba română este disponibil deocamdată doar pentru sistemele Windows. Deși fișierele localizate pot fi aplicate și la o instalare de Safari pentru Mac, dat fiind că arhitectura directoarelor este puțin diferită, traducerea nu va fi completă.

Pentru a instala acest pachet, consultă instrucțiunile de mai jos, în funcție de limba sistemului tău de operare Windows.

Instrucțiuni

De data aceasta, am creat trei pachete de interfață diferite, pe care să le folosești în funcție de limba sistemului tău Windows: română, engleză sau rusă (← apasă pe una dintre limbi pentru descărcare).

Atenție! Toate cele trei pachete de mai sus vor instala interfața în română, doar că această instalare se face puțin diferit dacă ai Windows în engleză decât dacă ai Windows în română.

Odată descărcat pachetul potrivit, hai să trecem la treabă:

 • Instalează Safari 5 pentru Windows de pe situl Apple. Este recomandat să instalezi Safari în destinația lui implicită, “..\Program Files\Safari” (unitatea de disc trebuie să fie cea pe care este instalat Windowsul, de cele mai multe ori “C:\“).
 • (Recomandat) Nu porni Safari! Anumite fișiere pot să nu fie localizate corect dacă ai rulat deja Safari într-o altă limbă (de exemplu engleză); totuși, majoritatea vor funcționa corect, deci dacă aplici pachetul de interfață peste o instalare mai veche, nu este chiar așa de mare problemă.
 • Extrage arhiva descărcată (conform instrucțiunilor de la început) cu WinRar sau WinZip ca să obții fișierul auto-executabil “Safari_ro.exe“.
 • Execută “Safari_ro.exe“. În expertul de instalare, selectează folderul implicit de programe al sistemului tău (de cele mai multe ori e “C:\Program Files“). Atenție! Este vorba de folderul de programe și nu de folderul în care s-a instalat Safari. Așadar “C:\Program Files” și nu “C:\Program Files\Safari“.
 • Apasă pe butonul “Instalează” și permite suprascrierea fișierelor.

Gata! Poți porni Safari ca să vezi că toate meniurile sunt în română. Iar dacă ai comentarii cu privire la traducere sau vrei să semnalezi o eroare, folosește cu încredere formularul de mai jos!

19410 vizualizări, 1 dintre care astăzi

Articole similare

7 comentarii

 1. daniel:

  unde este lincul

 2. daniel:

  vreau să probez să văd cum îi

 3. Dan:

  @daniel,

  Linkul este acolo în instrucțiunile de instalare: în funcție de limba Windowsului tău (română, rusă sau engleză) alege unul dintre pachetele de instalare și urmează restul instrucțiunilor.

 4. andrei:

  Salut,

  Ma intereseaza daca acest lucru va afecta optiunea “spelling and grammar”. Va functiona acum asupra cuvintelor in limba romana sau va tine cont tot de limba engleza, corectandu-le la nevoie.

  Multumesc.

 5. Dan:

  Andrei, pachetul nu conține opțiunea de verificare a ortografiei și gramaticii pentru limba română.

 6. Csaba:

  Multumesc! Este OK. Foarte bine lucrat.

 7. Eu:

  Sa stiti ca este ff greu sa faceti voi asta, ca poate uni nu se pricep sau poate nu o fac asa cum trebuie…
  Doamne

Postare comentariu: