0

Safari 4 în limba română

25 iulie 2009 | 5 comentarii

La o lună după lansarea versiunii 4 a browserului Safari, SMASH.ro vă prezintă versiunea în limba română a celui mai rapid navigator web.

Safari e unul dintre cele mai populare browsere de Internet, al treilea la nivel mondial, cu o cotă de peste 8 procente. Iar popularitatea lui a crescut până și în România și Moldova, unde are peste 100 de mii de utilizatori. Și acum, e în sfârșit și în limba română (deocamdată doar pentru platformele Windows).

Instrucțiuni

Pachetul de interfață în limba română este disponibil doar pentru sistemele Windows. Deși fișierele localizate pot fi aplicate și unei instalări de Safari pentru Mac, traducerea nu va fi completă.

 • Instalează Safari 4 pentru Windows de aici.
 • Descarcă arhiva .zip cu pachetul de interfață în română de aici sau de aici.
 • Extrage arhiva cu WinRar sau WinZip ca să obții fișierul auto-executabil “Safari_ro.exe“.
 • Închide Safari și execută “Safari_ro.exe“. În expertul de instalare, selectează folderul de instalare al Safari (de cele mai multe ori e “C:\Program Files\Safari“)
 • Acum, dacă sistemul tău Windows este în limba română, ești gata: poți naviga deja cu Safari în română.

Totuși, dacă folosești Windows în orice altă limbă, mai ai câțiva pași de făcut.

 • În Panoul de control, caută setările regionale și de limbă. De acolo, selectează limba română ca limbă implicită. Normal, după repornire, ar trebui să ai deja Safari în română, dar dacă nici așa nu merge, urmează următorul pas ca să schimbi limba manual.
 • Intră în C:\Program Files\Safari\Safari.resources\ro.lproj (sau unde ai instalat Safari), copiază conținutul folderului, și lipește-l în folderul limbii în care e instalat Windows (de exemplu ru.lproj dacă sistemul e în limba rusă, en.lproj dacă sistemul e în engleză) și acceptă orice suprascriere (înlocuire).
 • Repetă același lucru pentru
  C:\Program Files\Safari\CFNetwork.resources,
  C:\Program Files\Safari\CoreFoundation.resources,
  C:\Program Files\Safari\PubSub.resources,
  C:\Program Files\Safari\PubSub.resources\Framework,
  C:\Program Files\Safari\Safari.resources\Help și
  C:\Program Files\Safari\WebKit.resources.

Gata, acum toate meniurile Safari ar trebui să fie afișate în limba română. Iar dacă ai ceva de spus despre traducere, sau ai găsit o eroare lasă un comentariu mai jos.

11089 vizualizări, 1 dintre care astăzi

Articole similare

5 comentarii

 1. Cristi:

  salutare te roc fa ceva ca nu pot sa descarc da eroare posteaza altundeva plis

 2. Cristi:

  dau start download se gandeste 3 ore si da error ,vina nu cred ca e de la mine ca nu am probleme cu nimic, ori ce pot downloda

 3. Cristi:

  asta e eroarea >>>>>>Safari can’t open the page “http://sxi.filebox.ro/get_file.php?key=9384225d3fdd669c73bc233ef3473fbe&chk=0&t=1257276677&h=d8588ae5cb43149fda4f386b613b0c14”. The error is: “unknown error” (kCFErrorDomainWinSock:10054) Please choose Help > Report Bugs to Apple, note the error number, and describe what you did before you saw this message.<<<<<  am incercat si cu alt browser dar aceias treraba

 4. Dan:

  @Cristi,

  la mine lucrează bine linkul de pe filebox (e posibil ca problema să fi fost de la ei). Am adăugat oricum un link nou pentru descărcare în articol, dacă se mai întâmplă așa pe viitor.

  Fișierul se poate descărca și de pe macuser.ro sau torrentsmd.com.

 5. Cristi:

  Mersi foarte mult am rausit ,pentru mune safari e cel mai tare browser   :) mersi

Postare comentariu: