0

România și Coreea de Nord produc propriile tablete PC

21 noiembrie 2010 | 1 comentariu

Ce au în comun aceste state situate la ani-lumină unul de celălalt? Odată — unul dintre cele mai odioase regimuri comuniste care au existat vreodată, regim pe care Coreea nu l-a reușit depăși nici până în zilele noastre. Dar, mai recent, cele două țări și-au anunțat amândouă intrarea pe piața tabletelor PC, cu două gadgeturi elegante și puțin defazate, ar spune urâcioșii.

Potrivit ZF, brașovenii de la Allview vor lansa până de Crăciun o tabletă de 7 țoli cu ecran dualtouch (dar nu multitouch!), memorie flash de 2 GO, și conectivitate WiFi. Prețul tabletei Allview AllDro, care va rula sistemul de operare Google Android 2.1, este de aproximativ 800 de lei.

De cealaltă parte, despre primul PDA nord-coreean știm doar din relatările unui elev rus aflat la studii în RPDC, de aceea informațiile trebuie luate ca atare. Aparent, tableta are un ecran tactil de 6 țoli și o memorie internă de până la 8 GO. Bineînțeles nici nu se pune problema de o conexiune wireless, pentru că în Coreea doar o mână de demnitari de rang înalt au acces la Internet.

În rest tableta poate fi folosită pentru a reda clipuri video, cărți electronice și muzică sau pe post de dicționar ori ghid turistic.

Prețul: puțin peste 400 de lei. Relativ ieftin pentru o tabletă, după standardele noastre, însă în Coreea de Nord această sumă reprezintă salariul unui muncitor pe doi ani de zile.

3720 vizualizări, 4 dintre care astăzi

Articole similare

Un comentariu

  1. George Jipa:

    Allview Alldro este defapt un produs facut de chinezi si rebrand-uit pentru Allview. Produsul original se numeste TechPad (vezi chinavasion.com) si costa ~140$, iar romanii nostri il vand cu 200E.

Postare comentariu: