0

RIM lansează propria tabletă, PlayBook

30 septembrie 2010 | niciun comentariu

Playbookuri pentru playboy? Dan Dodge, fondatorul RIM susține că tableta va fi o platformă incredibilă de distracție pentru editori și jucători.

Noul sistem de operare QNX, prezent pe Playbook, este o combinație între webOS și SO-ul BlackBerry și are incluse cam toate funcțiile necesare la o tabletă: multitasking (abilitatea de a rula aplicații în fundal), Flash, Java, Adobe Reader.

La capitolul componente, Playbook are cu un ecran tactil de șapte țoli (LCD), procesor de 1 Ghz și 1 GO de memorie fizică. Dar cel mai mult față de rivalii iPad (produs de Apple) sau Dell Streak, acesta vine echipat cu două camere video de 5 și, respectiv, 3 megapixeli. Deși la conferința de lansare nu s-au făcut precizări despre capacitatea de stocare, oamenii Engadget au observat că tabletele sunt marcate “16″ sau “32 GO” pe spate.

Compania canadiană RIM (care produce de altfel și popularele terminale Blackberry) a anunțat că intenționează să ofere pe viitor variante 3G și 4G ale tabletei, dat fiind că primul model de Playbook va avea doar un port Wi-Fi pentru accesul la Internet.

2350 vizualizări, 1 dintre care astăzi

Articole similare

Postare comentariu: