0

Revoltă pe Facebook: utilizatorii sunt chemați să-și șteargă contul pe 31 mai

15 mai 2010 | niciun comentariu

În urmă cu o lună, Facebook lansa cu surle și trâmbițe Open Graph, o platformă care permite siturilor partenere (ca CNN.com) să-și adapteze conținutul după nevoile fiecărui utilizator în parte. Ceea ce nu se aștepta însă compania, decizia a creat multe controverse legate de dreptul la intimitate al utilizatorilor și a condus până la urmă la o revoltă de proporții în sânul celei mai mari rețele de socializare din lume.
© Ludovic Toinel
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook

Doi utilizatori, Matthew Milan și Joseph Dee, încearcă să sensibilizeze opinia publică printr-o campanie de boicot a sitului, programată pentru 31 mai: este vorba de Quit Facebook Day. Membrii Facebook sunt astfel îndemnați să-și șteargă concomitent conturile, arătând astfel că “s-au săturat de disprețul pentru datele personale”, după cum titrează pagina web a campaniei.

De altfel, Facebook stă pe un butoi cu pulbere zilele astea, iar critica răsună din ce în ce mai puternic: ieri, fraza “cum îmi șterg contul de pe Facebook” a intrat în topul celor mai populare căutări pe Google, mai mult, lumea începe să vorbească serios de o alternativă la popularul sit web american.

Pe de altă parte însă, Facebook a devenit în ultimul timp o puternică unealtă de promovare, iar mulți utilizatori vor întâmpina rețineri serioase în a-și închide contul, chiar și în aceste condiții. Altfel spus, vor înghite în sec și vor continua să folosească FB.

3202 vizualizări, 1 dintre care astăzi

Articole similare

Postare comentariu: