Republica Moldova: Oficiosul PCRM rămâne fără licență, un nou canal profită de spațiul rămas

28 DECEMBRIE 2014 | Premier League

Chișinăul este împânzit zilele acestea de afișe publicitare despre un nou post de știri, Canal 3, care ar aparține controversatului om de afaceri Vlad Plahotniuc. Gura târgului spune că exact acesta este motivul din spatele recentei retrageri a licenței canalului TV pro-comunist NIT.

În urmă cu o săptămână Consiliul Coordonator al Audiovizualului a suspendat frecvențele postului NIT, pentru grave încălcări ale pluralității de opinii: formatul programelor de știri difuzate pe acest canal este demn de televiziunea nord-coreeană, lucru care reiese chiar și din dicția prezentatorilor (vedeți aici un exemplu elocvent).

Însă, acum lumea se întreabă dacă acesta nu este altceva decât un pretext, iar în spatele deciziei s-ar ascunde într-adevăr omul de afaceri apropiat puterii actuale, Vlad Plahotniuc. Miza stă în frecvențele ce le deține NIT pe tot cuprinsul Republicii Moldova și care ar fi foarte utile chiar din prima zi pentru noul post de televiziune Canal 3.

Scenariul este foarte similar cu retragerea licenței TVR 1 în 2007, când frecvențele postului național au fost preluate la rândul lor de același om de afaceri Vlad Plahotniuc. Desigur astăzi pe aceste frecvențe se retransmite parțial TVR 1, însă semnalul este cenzurat de o companie locală, care fără să producă ceva, încasează bani din publicitate.

Cei de la Canal 3 s-au grăbit să nege toate zvonurile despre preluarea frecvențelor NIT, însă suspiciunea asupra acestui om de afaceri moldovean, Vlad Plahotniuc, încă planează.

Considerat de unii mafiot voroninst sau, de alții, spion român, Plahotniuc a intrat anul trecut în vizorul presei, după ce cotidianul Adevărul descoperise că are dublă identitate în Moldova și în România, unde trece sub numele de Vladimir Ulinici. Nici în ziua de astăzi acest aspect nu a fost totalmente clarificat.

5673 vizualizări, 1 dintre care astăzi

Articole similare

3 comentarii

  1. Leonid Garcea:

    Prea multe se vorbesc despre Vlad Plahotniuc, ar avea dubla cetatenie sau nu, ar detine Canal 3 sau nu….Ce conteaza, mai principal este faptul ca dinsul in ultimul timp vine cu initiative destul de bune, indreptate spre populatia tarii si scuipa pe tot ce se spune despre dinsul si bine face, nu trebuie de atras atentia la toate porcariile care se spun.

  2. Ecaterina:

    La toti le place numai sa critice, dar de mnetionat cum Plahotniuc a ajutat mai multe familii sarace din tara nu vrea nimeni, sau cum prin intermediul fundatiei Edelweis a finantat mai multe proiecte sociale pentru dezvoltarea scolilor, spitalilor din tara. Asa este la noi, ne ajunege numai sa iasa un bolnav de-al de Mocanu sa strige in gura mare niste prostii si indata toti vor incepe a latra toti ca niste ciini turbati.

  3. maricel:

    Trebuie retinut un aspect important si anume ca toate aceste gesturi caritabile sunt si au profil electoral si nu numai.Aceste pomeni sa nu crede-ti ca le face din banii si eforturile lor personale ci din munca voastra neplatita si sustrasa mafiotic cu care va umileste dandu-va aceste pomeni jignitoare care ar trebui sa va revolte si mai tare obraznicia lor

Postare comentariu: