0

R. Moldova: SOV lansează PublikaTV, SRR prospectează piața

8 februarie 2010 | niciun comentariu

În vreme ce lansarea Publika—filiala Realitatea TV din Republica Moldova—a intrat în linie dreaptă, radioul public din România analizează la rândul lui extinderea rețelei peste Prut.

Un raport al Societății Române de Radiodifuziune (SRR), citat de Mediafax, sugerează că s-au purtat deja discuții cu autoritățile Republicii Moldova în ceea ce privește dezvoltarea prezenței programelor Radio România în această zonă.

De ani de zile, singurul difuzor al programelor România Actualități în RM a fost postul de radio Vocea Basarabiei. În octombrie 2009, Vocea Basarabiei a obținut acoperire cvasi-națională, după ce, în ultimii opt ani, fusese ignorat complet de CCA (Consiliul Coordonator al Audiovizualului) la concursurile de acordare a licențelor radio.

“Ne dorim dezvoltarea acestei colaborări, prin atragerea de noi parteneri sau prin construirea unui proiect care să aparțină în exclusivitate Radio România”, a declarat Maria Țoghină, președintele-director general al SRR (via mediafax.ro).

Până atunci, la Chișinău, se pun fundițele proaspătului platou de filmare al PublikaTV, investiția omului de afaceri Sorin Ovidiu Vântu (SOV) în Republica Moldova: PublikaTV își construiește de la zero platoul pentru mai multe studiouri, angajează sute de oameni, va acorda atenție sporită la aspectul acoperire și drepturi de autor (subiect tabu în audiovizualul moldovean), va fi însoțit de un portal web de știri puternic (publika.md), va avea mai multe blocuri de producție, plus că încă se mai fac achiziții. Noul post de televiziune este așteptat să ajungă în casele oamenilor până în martie.

2574 vizualizări, 1 dintre care astăzi

Articole similare

Postare comentariu: