0

Prima ediție a iPhone Users’ Conference s-a încheiat

18 iulie 2009 | niciun comentariu

Uite că s-a încheiat și prima conferință a utilizatorilor de iPhone din România, organizată de boio.ro.

Prima dată, dezvoltatorii români au discutat despre aplicațiile lor pentru iPhone, apoi i-am văzut pe reprezentanții Orange încercând să răspundă la câteva întrebări puțin incomode, iar la sfârșit experții iPhone s-au ocupat și de partea de asistență tehnică, așa cum au promis. Per total conferința a fost un succes, cu zeci de participanți, plus încă cei aproximativ 40 care au urmărit totul în direct pe Internet (înregistrările sunt aici).

Mai jos, am surprins cele mai importante momente din conferința de la Orange Concept Store (de la coadă la cap).

Comentariu pas cu pas

16:25 Comentariul live ia sfârșit aici. Conferința continuă însă cu suportul tehnic față în față pentru utilizatorii de iPhone.

16.20 S-a încheiat secțiunea Q&A.

16.18 Se discută despre venirea Apple în România pe cale oficială, iar un participant pomenește de petiția We Want Apple Romania.

16.00 Întrebați despre buy-back, reprezentanții Orange nu au infirmat așa o opțiune pentru posesorii de iPhone 3G, în cazul în care semnează un nou contract pentru 3GS.

15.45 S-au promis pachete absolut noi și originale; smash.ro a aflat deja că oferta pentru 3GS va fi mai bogată, cu abonamente de la 20 până la 70,2 euro.

15.28 Se discută despre aplicațiile preferate și despre jailbreaking pe iPhone.

15.15 Utilizatorii de iPhone față în față cu experții iPhone. Prima întrebare: de ce nu se face streaming live pe iPhone?

14.59 Robert Neagu: “Ca să vedeți cât de stricți sunt ei la Apple, aplicația Photodesk a fost respinsă pentru că nu informa utilizatorul când nu există conectivitate cu Twitter”.

14.42 Pe scenă e acum developerul Robert Neagu, care face o demonstrație cu cea mai recentă aplicație creată de el, PhotoDesk.

Robert NeaguDemonstrație PhotoDesk

14.37 Orange anunță noi pachete de date pentru iPhone 3G, dar nu pentru 3GS.

14.33 Prezentarea lui Tudor Moldovan, plus, detalii tehnice despre optimizarea pe iPhone vor apărea mâine pe tudormoldovan.com.

14.30 Tudor Moldovan: “iPhone e pe locul 1 în România în clasamentul general al traficului mobil pe toate categoriile de situri, și pe locul 2 (cu 40% din piață) în traficul adus de siturile optimizate pentru mobil, după Nokia.”

14.15 Pe rând, Tudor Moldovan vorbește despre inserarea de funcții speciale de iPhone pe un sit web și despre optimizarea dimensiunilor textului și graficii de pe sit pentru iPhone.

Tudor Moldovan

14.05 Tudor Moldovan face un keynote despre dezvoltarea de aplicații Web pentru iPhone.

13.50 Alex Brie: “Aplicațiile gratuite pot fi motorul de promovare pentru aplicațiile plătite”.

Alex Brie

13.45 Alex Brie, dezvoltator pentru iPhone, vorbește despre mituri și ponturi App Store.

13.30 Mesajul de bun-venit al lui Adrian Boioglu

13.01 boio.ro face video streaming de la conferință.

ora 13 smash.ro își începe aici comentariul de la prima conferință a utilizatorilor români de iPhone.

3491 vizualizări, 2 dintre care astăzi

Articole similare

Postare comentariu: