0

Premiile Webby 2010: cine a rupt gura târgului anul acesta?

9 mai 2010 | niciun comentariu

Hollywoodul are Oscarurile, muzicienii au Grammy-urile. Dar și industria web are propriile ei onoruri, Premiile Webby, decernate anual de Academia internațională de arte digitale și știință.

Zece mii de proiecte au luat parte în selecția de anul acesta și, deși lista câștigătorilor este lungă, aici vrem să ne oprim doar la câteva dintre cele mai interesante distincții. Important de menționat este că la fiecare categorie s-a desemnat câte un câștigător de către academie și unul de către public, iar părerile nu au coincis întotdeauna.

Platforma australienilor de la 99designs (un sit de intermediere între designeri și clienți) a fost desemnată aplicația favorită a comunității online Webby. Academia în schimb a preferat tumblr, un sit de microblogging oarecum similar cu Twitter, dar ceva mai ușor de personalizat. Vorbind de lup, Twitter a întrunit consensul la categoria rețele sociale, unde a luat marele premiu din ambele părți.

Păzea! Malecopywriter.com este cel mai primitor homepage de pe web.

La Professional Services, academia a apreciat realizarea agenției de creație BooneOakley, o aplicație stil website creată în YouTube. Publicului i-a plăcut mai mult Hello Monday.

La categoria ciudățenii a făcut impresie un blog de gafe, FAIL Blog. “Cea mai bună pagină de pornire” și “Cel mai bun instrument de autopromovare” i-a revenit unui alt blogger “ciudat”, Lawson Clarke pentru malecopywriter.

Cât privește știința, japonezii nu s-au dezis nici de această dată cu proiectul lor de cercetare “Mind Lab“. În cealaltă parte, la arte, s-au făcut remarcați australienii de la nawlz, niște benzi desenate interactive.

O listă ceva mai completă cu laureații găsești aici. Gala de anul acesta încă nu a avut loc, în schimb, poți privi secvențele de la ediția de anul trecut pe canalul oficial Webby la YouTube.

Via Metropotam.

1929 vizualizări, 1 dintre care astăzi

Articole similare

Postare comentariu: