0

Parlamentarii vor să curețe Internetul de înjurături

10 august 2010 | 2 comentarii

Un proiect de reglementare a Internetului va ajunge pe masa Parlamentului în următoarele luni. Legea “moderării”, susținută de un grup de senatori români, ar putea elimina din spațiul virtual înjurăturile și obscenitățile, însă cu ce cost? Analiștii vorbesc deja de libertatea de expresie, și mai mult, spun că o asemenea idee nu va putea fi pusă niciodată în practică.

“Am fost foarte surprinsă să aflu că pe situl celei mai importante agenții de știri sunt obscenități. Chiar a venit nepoata mea recent la mine și m-a întrebat ce înseamnă nu știu ce obscenitate pe care o citise în subsolul unei știri despre mine,” s-a explicat Olguța Vasilescu, unul dintre inițiatorii proiectului.

Totuși, decât să fie o inițiativă serioasă, legea seamănă mai degrabă cu propunerea parlamentarilor Ioan Ghișe și Gheorghe Funar din urmă cu doi ani, de reglementare a numărului de știri pozitive și negative difuzate la televiziune.

De fapt, la avansul tehnologiei web de la momentul actual, este și greu să ne imaginăm că o astfel de reglementare își va găsi vreodată aplicare, mai ales în condițiile în care nici măcar Marele “Paravan” Chinezesc nu reușește face față schimbului de informații din Internet.

2061 vizualizări, 2 dintre care astăzi

Articole similare

2 comentarii

  1. alleks:

    Eu am impresia că parlamentarii suferă de vreun retard. Idei de autiști.

  2. Dan:

    @alleks, griji ce scrii. S-ar putea să trebuiască să șterg comentariul tău, odată aprobată legea :))

Postare comentariu: