0

Orange a lansat iPhone 4 în România: de la 169 de euro în sus

24 septembrie 2010 | niciun comentariu

Așteptarea s-a încheiat. De astăzi românii își pot procura un iPhone 4 de la Orange, deși prețurile rămân deocamdată prohibitive: de la 169 de euro (cu un abonament lunar de 49 de euro) până la 697,97 de euro.

De exemplu, modelul de 16 GO costă 229 de euro cu un abonament fix de 29 de euro. Avantajul acestui abonament, iPhone 29, este traficul pe Internet nelimitat (totuși viteza este într-adevăr limitată după 1 GO).

O altă variantă este abonamentul Panteră: pentru o taxă lunară de 22 de euro (cca. un milion de lei vechi), prețul telefonului ajunge la 329 de euro. Taxa include și costul opțiunii “My Smartphone” (500 MO de trafic), care este obligatorie.

În toate cazurile vorbim de un contract pe doi ani (TVA inclus), pentru că prețurile la abonamente pe un an sunt mult mai mari. Oferta completă poate fi consultată aici.

Cei mai norocoși sunt posesorii abonamentelor de grup (în firme, în familie), care pot cumpăra unu sau maxim două iPhone-uri la prețul fix de 169 de euro (modelul de 16 GO) sau 269 de euro (modelul de 32 GO).

Spre comparație, la eMAG un iPhone 4 deblocat costă 4499 de lei, indiferent de capacitate(fie că e de 16 sau 32 GO).

“Cel mai bun smartphone”

În ciuda problemelor cu antena (semnalul variabil), revista Consumer Report, editată de OPC-ul american, a desemnat iPhone 4 “cel mai bun smartphone existent pe piață”.

Noi la iPhone 4 sunt procesorul Apple A4, prezent de altfel și pe iPad, ecranul Retină, cu cea mai mare rezoluție de până acum integrată într-un telefon mobil și două camere video pe avers/revers, necesare pentru convorbirile video (așa-numita funcție FaceTime). În plus iPhone 4 vine și cu cea mai recentă versiune a sistemului de operare iOS (versiunea 4) și în consecință mult-așteptatul multitasking – astfel fanii gadgetului nu vor mai fi tachinați de concurență pentru că nu pot rula aplicații multiple simultan.

Între timp, Orange a lansat un concurs de aplicații pentru iPhone, care se află momentan în faza de jurizare. Mai multe informații aici.

4371 vizualizări, 1 dintre care astăzi

Articole similare

Postare comentariu: