0

Optimizarea sitului pentru iPhone și alte dispozitive mobile

16 mai 2009 | 1 comentariu

Deși o funcție frumoasă atunci când citim o pagină web pe iPhone sau alte telefoane mobile, funcția de mărire a dimensiunii textului paginilor web poate da peste cap grafica sitului. Pentru a rezolva această problemă în situl tău, poți forța browserul mobil să nu mai umble la dimensiunile textului.

Nu rămâne decât ca în șablonul CSS (template) al sitului să adaugi următoarea propietate în fiecare “clasă” sau “div” unde vrei ca dimensiunea textului să rămână aceeași ca în varianta desktop a sitului:

-webkit-text-size-adjust: none;

În plus, poți schimba valoarea “none” (niciunul) cu o valoare procentuală dacă vrei ca mărirea să se facă totuși, dar cu o rată stabilită de tine. Pentru a elimina complet funcția de redimensionare a textului, adaugă codul de mai sus în clasa .body a șablonului sitului.

Acum că textul paginii tale este optimizat pentru iPhone și alte dispozitive mobile, poți stabili exact lățimea zonei de conținut a paginii tale. Inserează următorul cod în secțiunea <head> a șablonului:

<meta name='viewport' content='width=800' />

Nu uita să schimbi variabila “width” în funcție de lățimea efectivă a sitului tău. Așa iPhone-ul (sau orice alt dispozitiv mobil destul de deștept ca să respecte configurarea “viewport”) va adapta conținutul paginii web încât să se potrivească exact pe ecran. Dacă metoda nu funționează, încearcă să înlocuiești apostrofurile (‘) din codul de mai sus cu ghilimele (“).

Mai multe detalii despre optimizarea pentru iPhone și alte dispozitive mobile aici. mai

3400 vizualizări, 1 dintre care astăzi

Articole similare

Un comentariu

  1. Dorel Tanase:

    Incercati un test si aici, este util: http://validator.w3.org/mobile/ , eu am reusit un 86%.

Postare comentariu: