0

Opera forțează mâna Apple pentru un loc pe iPhone

10 februarie 2010 | niciun comentariu

Opera va prezenta în avanpremieră o versiune pentru iPhone a popularului browser mobil Opera Mini în cadrul evenimentului Mobile World Congress din 15 februarie. Demonstrația Opera Mini pentru iPhone va fi deschisă însă doar presei și partenerilor de afaceri ai companiei.

Până să ajungă la utilizatori, Opera Mini trebuie să primească mai întâi girul Apple, ceea ce se poate dovedi foarte spinos, dat fiind faptul că gigantul din Cupertino și-a împiedicat întotdeauna concurența să publice aplicații pentru iPhone. Întrebați dacă vor întâmpina greutăți în a obține undă verde de la Apple, norvegienii de la Opera s-au arătat încrezători că “utilizatorilor de iPhone nu li se va refuza o alternativă la experiența Web de care se bucură în prezent”.

Aparent, Opera Mini afișează paginile mult mai rapid ca Safari, browserul de casă al Apple, reușind să comprime paginile web de până la zece ori înainte de trimiterea pe dispozitivul mobil (Håvard K. Moen, Opera Software Desktop Team). Browserul mobil va mai include și alte funcții ca navigarea prin file, un manager de parole și Apelarea rapidă—o pagină cu previzualizările siturile favorite, exact la fel ca în versiunea desktop.

În tot cazul, o mișcare curajoasă pentru Opera, în comparație cu atitudinea de non-combat arătată de Firefox la lansarea propriului browser mobil, Fennec, în urmă cu o lună.

[via mobilissimo; foto: opera.com]

1706 vizualizări, 1 dintre care astăzi

Articole similare

Postare comentariu: