0

Okazii.md atacă monopolul 999.md pe piața moldoveană de mică publicitate

17 iunie 2010 | 3 comentarii

Schimbarea regimului politic de la Chișinău atrage ca un magnet investițiile românești în zonă. Nu este acesta însă singurul motiv, pentru că piața moldoveană, virgină, reprezintă totodată și o gură de oxigen vitală pentru patronii români, puternic afectați de criză.

De exemplu, șase ziare românești au bifat la începutul anului un acord de distribuție cu Moldpresă, cea mai mare rețea de chioșcuri de dincolo de Prut. Un acord pe care “Ziua” și “Gardianul” l-au ratat și au fost nevoite să-și închidă edițiile tipărite. Până la finele anului în curs, cotidianul “Adevărul” urmează să lanseze o versiune de Moldova. Iar două companii românești, Realitatea-Cațavencu și TradeAds, s-au aliat cu furnizorul local Unimedia pentru a-și extinde produsele pe piața moldoveană: PublikaTV și Bursa de Reclamă.

Ieri, românii de la NetBridge au dat undă verde la un nou proiect în online-ul basarabean, Okazii.md. Este vorba de versiunea moldoveană a cunoscutului sit de licitații, Okazii.ro.

Situl pune la dispoziția utilizatorilor moldoveni aceeași interfață și aceleași facilități ca pe Okazii.ro, doar că ei nu vor putea, pentru moment, să-și comercializeze propriile produse. Asta se va întâmpla însă la o dată ulterioară.

Pe piața moldoveană, Okazii.md are deja o concurență acidă din partea investitorilor locali. Portalul de anunțuri 999.md, aflat în portofoliul companiei Simpals, și-a lansat recent propriul e-shop și este al doilea cel mai popular sit din .md (după Google.md), conform auditului Alexa.

NetBridge speră însă să repete isprava din România și a anunțat că mai vizează încă o țară pentru extindere până la finele anului.

Lansat în 2000, Okazii.ro concurează cu situri internaționale ca eBay.com sau Amazon.co.uk, dar oficialii companiei pretind că portalul atrage singur circa 95 la sută din piața românească. Veniturile generate din acest business nu sunt făcute publice, precizează Daily Business, și nici nu există studii privind valoarea pieței de licitații online din România.

8744 vizualizări, 1 dintre care astăzi

Articole similare

3 comentarii

 1. constantin nehalitu:

  Teoria Conspiratiei
  -Da este un lucru bun pentru cei din republica moldova,vor aparea probabil si primii comercianti de carte in limba romana ,cu stocuri mari aduse din romania (se deruleaza deja un program facut de baietii destepti in acest sens) romanii care pun botu’ doneaza carti si uneori binlioteci intregi pentru fratii nostrii pe care ia apucat dorul de citit in limba romana acum cand dupa 10 ani okazii deschide piata gratis pentru ei…si la vre-o 18 ani dupa ce infratirea si readucerea aminte ca suntem frati de limba ,sa facut cu acel pod de flori acum se face un pod de carti ,probabil unul de electronice si unul de parfumuri..da nu-i rau poate facem schimb le dam carti si ne trimit in pachete tigari ca se vand bine la noi…succes baietilor destepti si cu initiativa…

 2. Dan:

  Pentru hefzi:

  Am șters comentariile tale din două motive. În primul rând rubrica “adresă de e-mail” este obligatorie. Introdu o adresă de e-mail reală, nu te costă deloc.

  Apoi, încearcă să rezumi comentariul tău la zece rânduri. Faptul că scrii kilometri întregi nu ajută pe nimeni. Nu are nimeni răbdare să citească atât de mult. În plus, încearcă să scrii un comentariu original, nu să copiezi de pe alte site-uri.

 3. tot io hefzii sau hefzi:

  -Atentie mare la saitu infractor ce se autointituleaza okazii.ro; ma ciordit prin fraudate in total cu peste 30 de euro; adicalea ma furat cu tupeu din cont….si ma refer la administrator nu la altceva….

Postare comentariu: