0

O metodă magică pentru un CSS individualizat în IE

2 aprilie 2011 | niciun comentariu

Dacă v-ați jucat vreodată cu o foaie de stil CSS, sau dacă v-ați chinuit mai bine zis să vă optimizați situl pentru toate browserele, există și o abordare ceva mai simplă: etichete specifice pentru fiecare browser.

Internet Explorer a fost și încă este o mare durere de cap pentru meșterii web. Și chiar dacă odată cu IE9 multe dintre aceste probleme au fost rezolvate, nu se știe niciodată ce surprize mai apar.

Iată cum funcționează: declarăm o etichetă specifică browserului-problemă la începutul fișierului HTML

<body>
<!--[if IE 6]><div id="ie6"><![endif]-->

Apoi, aici între, intră tot codul HTML al paginii web. Iar la sfârșitul codului HTML care ne interesează individualizat, închidem eticheta declarată anterior:

<!--[if IE 6]><![endif]-->
</body>

Am terminat cu partea de HTML, tot ce mai trebuie e să începem editarea la elementele CSS problematice, corespunzător browserului nostru.

În foaia de stil .css, acolo unde sunt diferențe între IE și alte browsere, doar adăugăm eticheta noastră #ie6 deasupra de codul nostru normal, așa încât vom avea practic două stiluri diferite pentru același element:

#bandiera p {width:100px; border-left:1px solid #ccc; margin:10px 0}
#ie6 #bandiera p {width:99px; border:none; padding:8px 0}

De menționat că se pot face declarații specifice pentru fiecare versiune de Internet Explorer (ex. [if IE 6], [if IE 9]), sau o declarație unică pentru browserul IE: [if IE].

3622 vizualizări, 1 dintre care astăzi

Articole similare

Postare comentariu: