0

Nokia va instala Windows pe telefoane. MeeGo abandonat?

13 februarie 2011 | niciun comentariu

Este Sfântul Valentin și în Laponia. Finlandezii de la Nokia și americanii de la Microsoft au încheiat un parteneriat și urmează să adopte platforma mobilă Windows Phone 7 pe terminalele produse la Jucu.

După cum a observat blogherul Adrian Boioglu, cei doi giganți au folosit un Mac ca să-și facă publice intențiile (detalii aici).

MeeGo încotro?

Nici un an nu a trecut de la anunțul MeeGo, care avea să fie un sistem de operare bazat pe platformele Nokia și Intel. Potrivit comunicatului de presă, Nokia nu va abandona proiectul, dar aparent îl lasă în aer: „Conform cu noua noastră strategie, MeeGo devine un proiect de sistem de operare mobil cu sursă deschisă.” Pentru cei care au scris această frază, vrem doar să le amintim că MeeGo este deja un proiect cu sursa deschisă.

Nokia + Microsoft =

Chiar dacă decizia lasă răni deschise în lumea Linux, acesta este probabil cel mai radical anunț pe care l-a făcut Nokia în ultimii ani. Cu alte cuvinte vechile sisteme Symbian și MeeGo (care va apărea totuși pe câteva gadgeturi deja programate) vor fi defavorizate față de noul Windows Phone 7, de altfel un sistem de operare foarte bine primit de public.

Integrarea nu presupune doar adoptarea sistemului de operare, ci întreaga suită de aplicații Microsoft: Bing, Xbox Live și chiar Office își vor găsi un loc pe viitoarele terminale Nokia. În schimb, Microsoft va prelua hărțile Ovi în motorul de căutare Bing.

Iar până nu se răcește știrea, pe Internet au apărut și niște concepte oficiale cu viitoarele celulare. Telefoanele multicolore de mai jos ar putea fi viitorii killeri de iPhone și… așa și arată:

2735 vizualizări, 1 dintre care astăzi

Articole similare

Postare comentariu: