0

Nokia lovește în producătorii de GPS: navigație gratis

21 ianuarie 2010 | 1 comentariu

Gigantul finlandez Nokia a lansat astăzi noua versiune a serviciul său de hărți Ovi Maps destinat smartphone-urilor, cu suport avansat de navigație auto și pentru pietoni. Serviciul gratuit oferă pentru început ghidare vocală pas cu pas pentru 74 de țări și 46 de limbi (inclusiv România și limba română), informații despre trafic din 10 țări și hărți detaliate pentru peste 180 de țări.


Mai mult, începând din martie 2010, noile smartphone-uri Nokia compatibile GPS vor include noua versiune Ovi Maps, pre-încărcată cu date cartografice locale, funcții avansate de navigație auto și pietonală și acces la ghidurile de călătorie Lonely Planet și Michelin fără costuri suplimentare.

Nokia speră să obțină prin eliminarea costurilor pentru hărți aproape jumătate din piața mondială de navigație dintr-un foc, mai ales că spre deosebire de principalul concurent, Google Maps (preinstalat pe mai multe dispozitive populare, între care și popularul iPhone), hărțile Ovi sunt disponibile și în mod neconectat (ceea ce minimizează costurile de date în special în roaming). Cu alte cuvinte, un salt al numărului de dispozitive GPS funcționale de la 27 milioane, câte se estimează că sunt în prezent, la aproape 50 de milioane.

Această mișcare este una care schimbă jocul. Prin valorificarea achiziției NAVTEQ (furnizorul hărților—n.red.) și a ofertei noastre de servicii sensibile la context, acum putem oferi utilizatorilor un sistem complet de navigație, oriunde în lume s-ar afla și oricând au nevoie de acesta, fără costuri suplimentare.
Anssi Vanjok, vicepreședinte executiv Nokia

Ovi Maps poate fi descărcat direct de pe unul dintre smartphone-urile Nokia (N97 Mini, 5800 XpressMusic, 5800 navigation edition, E52, E55, E72, 5230, 6710 navigator, 6730 classic și X6) sau de pe PC de la www.nokia.com/maps.

Via Nokia România.

9164 vizualizări, 2 dintre care astăzi

Articole similare

Un comentariu

 1. jon jon:

  e o teapa mare! te lasa sa copiezi hartile dar nu poti naviga
  cer 10 euro
  !pentru indrumare locala
  ! ce fel de gratuit ?
  ma miram !

Postare comentariu: