0

Moș Crăciun îți aduce un troian de sărbători

24 decembrie 2010 | niciun comentariu

Feriți-vă de Grinch! Sezonul festiv aduce cu sine, pe lângă o grămadă de cadouri, și multe vulnerabilități pe Internet. Hackerii profită de tema sărbătorilor ca să-și distribuie virușii, arată un raport al PandaLabs, laboratorul anti-malware de la Panda Security.

Odată ce ne apropiem de Crăciun, “Moș Crăciun”, “Hanukkah” sau chiar și “Grinch” sunt printre cele mai populare momeli folosite de hackeri pentru a-și ademeni prada. Practic ei profită de tehnici murdare de SEO pentru a-și populariza linkurile pe rețelele sociale în rubrica de subiecte populare.

Mii de mesaje cu temă festivă au invadat rețeaua de socializare Twitter. Utilizatorii care accesează linkul atașat în mesaje sunt infectați instant prin codecuri false (exploatând o vulnerabilitate din fișierele PDF) și apoi provocați să instaleze un alt codec – de data aceasta un troian. De acolo, rezultatul e deja clasic: tone de software rău-intenționat pe calculator și mii de reclame nedorite.

Luis Corrons, director tehnic la PandaLabs: “Rețelele de socializare sunt din ce în ce mai folosite de hackeri ca vehicul pentru răspândirea de software rău-intenționat. Facebook și Twitter sunt exploate constant în scopuri rele, dată fiind anvergura lor tot mai mare și falsul sentiment de securitate pe care îl dau. De aceea numărul de clicuri, și respectiv infecții, tinde să fie foarte mare.”

2247 vizualizări, 1 dintre care astăzi

Articole similare

Postare comentariu: