0

MEME: „Vestul sălbatic” de Puya face înconjurul lumii

11 iulie 2011 | niciun comentariu

Piesa artistului român, „Vestul sălbatic”, s-a transformat într-un meme/catalizator pentru spiritul național pe YouTube, unde români de pretutindeni postează propriile lor ediții de videoclip, în încercarea de a-și demonstra patriotismul.

Fie că s-au filmat la umbra unui Sandero în Paris, îmbrăcați în galben ca tricolorii sau pur și simplu lângă o femeie frumoasă (pâna la urmă e și acesta unul din simbolurile noastre naționale), românii plecați la muncă peste hotare au reușit reprezenta destul de bine ideea videoclipului. În total 80 de versiuni au ajuns pe YouTube și alte câteva milioane de oameni le-au putut vedea și aprecia.

Ce meme ai?

Odată cu apariția YouTube, este din ce în ce mai ușor să ajungi folclor pe Internet. Dar YouTube însuși s-a construit pe bazele unui viral (sau meme), odată cu videoclipul „Numa Numa” al lui Gary Brolsma (pe piesa celor de la O-Zone).

Artiștii și managerii speculează azi din ce în ce mai mult acest fenomen din gură în gură, și evident asta a fost și ideea managementului lui Puya. Cele mai bune imagini au fost incluse în clipul oficial pentru „Vestul sălbatic”, care urmează a fi lansat diseară pe MTV.

2794 vizualizări, 2 dintre care astăzi

Articole similare

Postare comentariu: