0

Marile televiziuni din R. Moldova piratează filme de pe torrente

22 ianuarie 2010 | niciun comentariu

După ce au primit feedback pozitiv de la autorități în “afacerea Patria” (operatorii sălilor de cinema urmând să fie obligați să difuzeze filmele cu traducere în limba română), bloggerii moldoveni s-au autosesizat și în problema pirateriei la televiziunile cu acoperire națională din republică.

Deși NIT, N4 și EuTV (care acoperă întreg teritoriul Republicii Moldova) difuzează de ani de zile producții hollywoodiene de top abia intrate în cinematografe (gen Avatar), situația a fost tolerată de Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) în timpul guvernării comuniste.

Cei trei boși media din R. Moldova sunt acuzați că iau filmele direct de pe siturile de torrente: uneori în timpul unor filme se mai aud fraze ca “perevod ot electri4ka” (rom. tradus de electri4ka), “perevod ot vano ze best” sau chiar apar subtitluri gen “ripped by …” (rom. tăiat de…). Inexplicabil, CCA nu a luat nicio măsură în acest caz până acum.

De altfel, bloggerii sunt nedumeriți și de lipsa de reacție a patronului rețelei de cinematografe “Patria” (care ar avea cel mai mult de pierdut de pe urma acestei situații), Victor Șelin, același care săptămâna trecută s-a declarat categoric împotriva traducerii filmelor din cinematografe în română din rațiuni financiare.

4147 vizualizări, 1 dintre care astăzi

Articole similare

Postare comentariu: