0

iPhone 4 este cel mai bun telefon din 2010 în România

27 decembrie 2010 | 4 comentarii

Conform la un sondaj Mobilissimo la care au participat peste o mie de cititori, iPhone 4 s-a bucurat, într-adevăr, de cel mai mare succes la public în anul care tocmai se încheie.

Deși nimeni nu a părut prea surprins de rezultat, haideți să-i trecem în revistă și pe ceilalți finaliști, care anul acesta nu au fost nici ei de lepădat.

iPhone 4 (scor: 341)

Acest gadget incredibil a cucerit inimile fanilor din întreaga lume încă de la prima versiune, iar dacă până acum era privit doar ca o “unealtă de marketing”, ultimele îmbunătățiri au făcut din el un adevărat produs de top. Anul acest Apple a adăugat aproape tot ce îi lipsea iPhone-ului, inclusiv o baterie mai mare, o cameră HD și una VGA (pentru apeluri video), multitasking, plus un ecran “Retina” capodoperă.

Mai mult, spre sfârșitul anului, iPhone 4 a debutat și în oferta celorlalți operatori, Cosmote și Vodafone, după ce ani de zile a fost disponibil exclusiv la Orange. Din păcate, concurența nu a adus cu sine și o revoluție a prețurilor, iar terminalul rămâne încă un lux pentru omul de rând.

La minusuri, noul iPhone a venit cu noi probleme de semnal și apeluri întrerupte, deși din experiență, problema nu pare așa de gravă în România pe cât e în Statele Unite (explicația ar putea sta în calitatea rețelei, mult mai bună în Europa, în general, decât peste ocean).

Samsung Galaxy S (scor: 294)

Galaxy S a debutat cu stângul în România (la fel ca tableta din care este derivat), din cauza unui buton “deocheat” care s-a strecurat în traducerea meniului (“Porn.” fiind folosit ca abreviere pentru cuvântul Pornire, de unde și sloganul “România, țara de unde pornește pornografia”).

Terminalul, deși nu impresionează prin specificațiile sale (toți producătorii de telefoane s-au plafonat la 1Ghz/512 MO de RAM în 2010), are un ecran Amoled masiv și precis, de 4 țoli, ceea ce-l face foarte competitiv: în realitate, deși pe hârtie “Retina” iPhone-ului este mai performantă, pentru ochiul nostru Amoledul de pe Samsung Galaxy pur și simplu bate mai bine. În plus, Galaxy S rulează sistemul de operare Android de la Google.

HTC Desire (scor: 217)

Cireașa de pe tort în anul care tocmai s-a scurs a fost această nouă linie de producție taiwaneză, HTC Desire. Strict tehnic, avem de-a facere cu “aceeași Mărie în altă pălărie”, dar HTC-ul are cel mai bun scor la capitolul interfață.

Lucruri mici ca posibilitățile de socializare și capacitatea de a rula Flash, aduc HTC Desire măcar la același nivel cu iPhone-ul, în ceea ce privește experiența pe Internet.

4725 vizualizări, 1 dintre care astăzi

Articole similare

4 comentarii

 1. **Star Anda**:

  eu cred ca IPHONE 4 e pe primul loc , pe locul 2 e SAMSUNG GALAXYC 1990 S iar pe al treilea loc este NEXUS S.toate satea sunt clasificate pe anul 2011. pa pup si dativa si voi cu parerea!

 2. dana grasana:

  eu cred ca cel mai bun telefon din lume si din tara e IPHONE 4(e un telefon de fitze) si va ramane cel mai bun telefon. ma doare in cur de ce zice alti! oricum IPHOINE 4 CEL MAI BUN!~de la dana mai grasutzza. (rofl)

 3. P3tr1s0r:

  @dana grasana “si va ramane cel mai bun telefon” pana cand? pana peste 7-8 luni? maxim un an dau la dispozitie sa vezi ca va aparea un telefon mult mai performant si mult mai bun! tindem spre perfectiune si asta este ceea ce ne face sa creem lucruri tot mai avansate!

 4. norbii:

  ba eu zic asa ba cand o sa va permiteti sa va cumparati stiu eu : iphone 4 , iphone 4s , nexus s , opimus bleck si optimus bleck 3d , samsmug galaxy s 2 atunci sa spuna lumea care ii mai bun eu am un iphone 4 si sunt multumit baaa majoritatea care comenteaza adevart nu pe acest site pe aletele au niste telefoane get huawei si caramini SPER CA ATI INTELES MESAJU SI DA IPHONE 4 E MAI BUN CA GALAXY S PLUS SI GALAXY S

Postare comentariu: