0

iPad s-a “românizat” și ar putea debuta oficial și în țara noastră

18 noiembrie 2010 | niciun comentariu

Tableta iPad ar putea ajunge în curând în oferta operatorilor telecom din România. Câteva instantanee strecurate pe forumul Command-N arată sistemul iOS 4.2, proaspăt tradus în română, rulând pe un iPad de primă generație.

În imagini apare versiunea iOS 4.2 Gold Master 2, practic versiunea care va fi lansată publicului larg de Apple în cursul lunii noiembrie.

La minusuri, putem adăuga că tastatura nu include standard caracterele speciale românești, ceea ce îngreunează la maxim dactilografierea textelor în română (diacriticele sunt acolo, dar ascunse în spatele literelor din care sunt derivate, exact ca pe iPhone). De asemenea, suita de productivitate iWork nu a fost tradusă.

Ce mai e nou în iOS 4.2

Sistemul iOS 4.2 aduce tableta iPad la zi cu funcțiile deja disponibile pe “verișorul” iPhone încă din vară. În mare, este vorba de multitasking, foldere și suport pentru mai multe limbi.

Noutatea supremă constă în funcția Airplay, care le permite utilizatorilor de iPhone/iPad să transmită fluxuri audio/video pe dispozitive terțe, prin eter. Cât privește Safari, browserul Apple va permite în sfârșit căutarea în pagină odată cu acest update.

Deși nu există încă o dată de lansare pentru iPad în România, zvonurile spun că ar putea intra în oferta operatorilor telecom de Crăciun, sau, în cel mai rău caz, odată cu lansarea generației viitoare în 2011.

3530 vizualizări, 1 dintre care astăzi

Articole similare

Postare comentariu: