0

iPad 2 – totul la dublu

3 martie 2011 | niciun comentariu

Apple a prezentat aseară al doilea model de iPad, cea mai vândută tabletă la nivel mondial în 2010. Principalele îmbunătățiri ale noii versiuni sunt un procesor cu nucleu dublu și două camere pentru conversații video.

Se zice că noul procesor Apple A5 instalat pe iPad este de până la două ori mai rapid (deși lucrează la aceeași frecvență, 1Ghz), în timp ce performanțele grafice s-au îmbunătățit chiar și de nouă ori.

Totuși durata de viață a bateriei rămâne în granița de zece ore. La fel, nici prețurile nu s-au schimbat, ceea ce înseamnă că pentru cumpărarea tabletei tot va trebui să scoateți din buzunar peste 20 de milioane de lei vechi (pentru modelul cel mai ieftin, de 16GO, cu Internet exclusiv prin Wi-Fi).

În schimb, modelul 3G ar putea apărea la prețuri reduse în magazinele operatorilor telecom – la sfârșitul anului trecut tableta a primit și meniul în română, un semn că ar putea debuta pe căi oficiale și în spațiul românesc.

Ca și pe iPhone, inginerii din Cupertino au instalat o cameră video HD (720p) cu zoom digital pe revers și una VGA pe avers. Totuși este greu de crezut că cineva ar vrea să capteze cele mai interesante momente din viață cu un mamut de 24/18 cm, când o cameră digitală e chiar și de patru ori mai mică.

Nou apare și un port HDMI, care permite conectarea iPad-ului la un televizor pentru demonstrații, prezentări, sau pur și simplu pentru o vizualizare mai bună.

Pe partea de logică informatică, iPad 2 va primi câteva avansări prezente deja pe iPhone, printre care iMovie, dar și aplicații unice gen GarageBand și Photo Booth – în schimb nu veți putea partaja conexiunea la Internet de pe iPad cu un calculator (fără fir), așa cum se întâmplă de exemplu pe iPhone.

Lansarea comercială este programată pentru 11 martie, iar în Europa noile tablete vor fi comercializate începând cu data de 25 a lunii.

3070 vizualizări, 1 dintre care astăzi

Articole similare

Postare comentariu: