0

Google Street View provoacă autohtonul Norc, cu imagini din peste 10 orașe românești

9 decembrie 2010 | 2 comentarii

Da, România e mai prejos decât un cub de gheață (Antarctica). Dar nu mult mai prejos. Google a pus în sfârșit țara noastră pe harta Street View: zece mari orașe din Transilvania, capitala, litoralul plus drumurile dintre ele au acum o galerie impresionantă de panorame la 360 de grade.

Imaginile nu sunt atât de actuale, dat fiind că mașinile Google Street View au început să facă poze încă de acum 2 ani. Însă, cum criza economică a pus România, din păcate, în repaus, diferențele nici nu sunt prea remarcabile.

De altfel, mari schimbări sau orașe noi nu vom avea în viitorul apropiat, ținând cont că echipa Street View se concentrează în prezent pe alte țări din Europa.

Dar ne putem aștepta la o reacție de la concurentul autohton Norc, cea mai mare bibliotecă de imagini panoramice din estul Europei. Până ieri dimineață (când Google și-a actualizat baza de date), Norc avea monopol pe segmentul street-view în România, cu imagini la nivel de stradă din mai toate orașele României și de pe un număr mult mai mare de străzi.

Interesant este că, odată ce România și Cehia (adaugată în septembrie) sunt singurele țări est-europene incluse în Google Street View, este pentru prima dată când gigantul american concurează direct serviciul Norc, oferit de bucureștenii de la eXtreme Soft.

2869 vizualizări, 2 dintre care astăzi

Articole similare

2 comentarii

  1. alex:

    parerea mea este ca cei de la Norc nu au cum sa se puna cu gigantul Google. Daca vor mai rezista pe piata si daca au un produs bun in cel mai bun caz vor fi asimilati…sa auzim de bine

  2. Dan:

    @alex, faza e că Norc e destul de complex și e prezent deja în vreo 6 țări. Vor fi mai multe în viitor.

    Deci ar putea concura, eventual ar putea fi cumpărat de un concurent Google, ca Yahoo, Bing, rusescul Yandex (care se extinde acuma în Europa de est) sau, cine știe, poate chiar românescul Okidoki (al celor de la MediaPro).

Postare comentariu: