0

Gigantul rus Yandex se apropie de România

18 decembrie 2010 | niciun comentariu

Vești bune vin de la răsărit: Google, noul Yahoo! România și Okidoki ar putea avea în curând un nou concurent, pentru că rusescul Yandex vizează deja țara noastră. Într-adevăr, domeniul yandex.ro este funcțional și pare să fie singurul de acest gen din Europa centrală și de est (dacă nu luăm în considerare republicile ex-sovietice).

Cel mai performant motor de căutare din Rusia (cu 64 la sută din piață), Yandex, indexează în prezent 4 miliarde de pagini în alfabetul latin (mai precis în limbi occidentale), ceea ce i-a determinat pe mai marii companiei să încerce marea cu sarea și dincolo de frontierele “Runetului” (așa cum este poreclit Internetul rusesc). În 2008, au deschis un laborator în Silicon Valley, iar în mai anul acesta au lansat în sfârșit domeniul internațional yandex.com, mai mult ca o stratagemă defensivă împotriva expansiunii Google.

Ilia Segalovici, co-fondatorul Yandex, explică: “Nu ne poziționăm ca un concurent direct pentru motoarele de căutare de la nivel mondial, deoarece e nevoie de investiții și multă muncă față de ce avem noi în prezent. Ceea ce am făcut e un fel de pas intermediar, obiectivul este într-adevăr să oferim un motor de căutare competitiv la nivel mondial pentru orice interogare de care ar putea fi interesați utilizatorii noștri”.

Compania este deja prezentă cu situri localizate în Ucraina, Belarus și Kazahstan și are înregistrate majoritatea domeniilor din fostele republici sovietice, inclusiv yandex.md pentru Republica Moldova.

La momentul actual, Yandex indexează peste două milioane de pagini web din domeniul .ro.

1958 vizualizări, 1 dintre care astăzi

Articole similare

Postare comentariu: