0

Ești pe Контакте?

24 noiembrie 2009 | niciun comentariu

Cea mai mare rețea de socializare din Rusia, VKontakte, și-a lansat serviciul în limba română, țintind să spargă cvasi-monopolul hi5 și Odnoklassniki în România și, respectiv, Moldova.

Spre deosebire de hi5, VKontakte preia un model de business mai apropiat de Facebook (al doilea jucător de pe piață) și are un concept de YouTube, Pandora și MySpace, luate la un loc.

Dar VKontakte este, în primul rând, un sit de reuniuni, cu un catalog impresionant de instituții de învățământ: alegi județul, apoi școala și poți intra “în contact” cu foștii colegi de generală sau de facultate instant.

Tocmai aici nu ne-am fi așteptat să dăm peste un grup de fani ai limbi române, dar iată că s-au strâns deja peste 400 de românofili în rețea. E vorba de ruși get-beget:

Studiez limba spaniolă și am fost tentat să compar această limbă cu alte limbi romanice. De atunci sunt dependent de limba română.
Leonid Dânzin, Sankt Petersburg
Am fost în Marea Britanie la cules căpșune. Erau acolo și români. Sunt foarte haioși (mă refer la flăcăi) și foarte serioși. Obișnuiesc să întrebe după câteva zile de cunoștință: “tu vrei să fii gagica mea ori nu?”. Probabil pentru a clarifica relațiile “a mea-nu e a mea”.
Kristinica Cullen

;)

2297 vizualizări, 1 dintre care astăzi

Articole similare

Postare comentariu: