0

Eroarea “Operation aborted” în Internet Explorer pentru blogurile Blogger

23 mai 2009 | niciun comentariu

Recent, mulți vizitatori de bloguri au întâmpinat erori la încărcarea anumitor bloguri găzduite de platforma Blogger în Internet Explorer, indiferent de versiune. Aici sunt 7 pași simpli de făcut pentru a te asigura că vizitatorii tăi nu primesc aceeași eroare.

Problema apare când un vizitator accesează un link spre una dintre postările individuale ale unui blog găzduit de Blogger, dintr-o sursă externă (un alt sit web, de exemplu twitter.com sau tweetmeme.com, sau chiar dintr-un mass Yahoo! Messenger), ori la tastarea unei adrese a unei postări individuale în bara de adrese Internet explorer (de exemplu http://blogulmeu.blogspot.com/2009/05/Ce-am-mancat-azi ).

Cu toate acestea, s-ar putea ca pagina principală a blogului să funcționeze normal: în unele cazuri, eroarea nu apare tastând simplu blogulmeu.blogspot.com în bara de adrese sau accesând un link spre prima pagină, dar apare atunci când se accesează o postare.

Pentru a verifica dacă și blogul tău e pățit, copiază adresa unei postări și insereaz-o în bara de adrese Internet Explorer (ai grijă să golești memoria cache, așa încât pagina să nu se încarce de acolo). Apoi așteaptă să se încarce, iar dacă întâmpini mesajul de mai jos înseamnă că ai și tu aceeași problemă:


Așa cum se vede din imaginea de mai sus, m-am lovit și eu de eroarea asta, dar până la urmă am scăpat de ea.

Cum se rezolvă?
Deja din 20 mai, Blogger a recunoscut problema și lucrează la rezolvarea ei. Se pare că eroarea e legată de scripturile din pagină (eroarea apare la blogurile care folosesc anumite scripturi, de exemplu Google Friend Connect sau BuzzBoost de la Feedburner).

Primul lucru pe care trebuie să-l faci e să afli care script creează probleme. Iată câțiva pași:

#1. Intră din meniul principal Blogger în pagina Aspect (Layout), iar apoi accesează Editați HTML (Edit HTML), și salvează șablonul blogului tău.

#2. Creează un nou blog pentru teste din Tabloul de bord Blogger, în care să încarci șablonul blogului original. Bifează căsuța “Extindeți șabloanele control” (Expand Widget Templates) de deasupra de caseta de editare HTML.

#3. Creează o postare în blogul de testare, pe care o vei folosi pentru a verifica dacă eroarea a dispărut.

#4. Decupează din șablonul blogului de testare toate scripturile (caută după <script și șterge tot ce se află între tagurile <script variabilă=’valoare’> și </script>) și copiază-le într-un fișier Notepad pentru a le putea insera ușor mai târziu.

#5. Tastează în bara de adrese a Internet Explorer adresa postării pe care ai creat-o la punctul #3. Normal ar trebui să nu mai întâmpini eroarea “Operation aborted” în blogul de testare.

#6. Apoi adaugă fiecare script unul câte unul și testează blogul la fiecare adăugare (accesând postarea creată la punctul #3).

#7. Când întâmpini eroarea “Operation aborted” și în blogul de testare înseamnă că ai identificat scriptul cu probleme. Mai rămâne doar să îl elimini de data aceasta din șablonul blogului original sau să-l corectezi dacă e posibil.

Caută în special după scripturi ca Google Friend Connect sau BuzzBoost de la Feedburner pentru că astea au fost găsite și de alți utilizatori Blogger ca problematice. La mine, de exemplu, eroarea era provocată de scriptul BuzzBoost de la Feedburner, care genera lista de postări recente din bara laterală. Am înlocuit scriptul cu un alt script de postări recente—de data aceasta făcut chiar de Blogger—și problema a dispărut.

Soluția e temporară, pentru că odată problema rezolvată de Blogger, vei putea reintroduce scripturile inițiale. Numai cum nu se știe când se va rezolva (probleme au apărut încă de anul trecut), nu prea îți permiți să pierzi atât de mulți vizitatori ce folosesc Internet Explorer. Vezi și pagina asta pentru mai multe detalii.

3196 vizualizări, 3 dintre care astăzi

Articole similare

Postare comentariu: