0

DVD-urile se mută de la raft pe Internet

18 februarie 2010 | niciun comentariu

După no-namerii Muvix, MediaDirect ori Filmbox, acum și numele grele din industria de film ar vrea o felie din piața locală de închirieri video. Potrivit Money.ro, situl de film Cinemagia și distribuitorul Prooptiki sunt cei mai nou-veniți în această industrie, estimată la cel puțin 7 milioane de euro.1)

Pariul acestor jucători este că online-ul va înlocui clasicele buticuri de închirieri DVD-uri de la colțul blocului. Și în această privință au un argument solid: distribuția digitală îi aduce consumatorului libertate totală de alegere. Practic, el decide singur cum, când și unde vizionează un film, în loc să stea la cheremul cinematografelor, televiziunilor sau al centrelor de închirieri video.

Se pare că Cinemagia și Prooptiki au bătut palma cu MediaDirect, care va fi furnizorul infrastructurii pentru serviciile de închiriere. În schimb, cele două firme vor ceda o parte din veniturile obținute.

Aglomerația de pe acest segment nu poate însemna decât că piața are potențial și ar putea aduce profituri frumușele pentru companiile românești de pe Internet. Ceea ce pentru români ar putea fi o mână de aur, este însă complet nesimnificativ pentru distribuitorii străini, care nu se grăbesc să investească pe piața românească, probabil de mii de ori mai mică decât cele din vestul Europei.

1)Estimare făcută de Corneliu Țicu, partener MediaDirect

1799 vizualizări, 1 dintre care astăzi

Articole similare

Postare comentariu: