0

Dell Streak, între tabletă și smartphone

29 august 2010 | niciun comentariu

Deși nu s-a bucurat de același entuziasm la lansare, Dell Streak ar putea încurca socotelile rivalilor cel puțin prin prisma dimensiunilor, care îl fac greu de plasat în segmentul tabletelor sau a smartphone-urilor.

Este greu de crezut că un telefon a ajuns să cântărească 220 de grame în 2010. Dar Dell susține că se poate, deși recunoaște că nu este tocmai comod să porți o conversație la un dispozitiv de dimensiunile unui telefon fix. Evident nici ecranul de cinci țoli (altfel cel mai mare de pe segmentul smartphone) nu poate face față la pretențiile unei tablete. Și atunci, care e atuul acestui terminal față de un iPhone sau de un iPad?

Dell speră că rețelele sociale vor fi un imbold îndeajuns de puternic pentru vânzările Streak. Într-adevăr, sistemul de operare Android 1.6 cu care vine echipat, integrează module puternice pentru Facebook și Twitter, astfel că “tab-fonul” s-ar putea dovedi o unealtă mult mai utilă în călătorii (unde ecranul prea mic al unui telefon mobil ori timpul prea mare de instalare a unui laptop omoară din start cheful de socializare).

Specificații tehnice

Dell Streak vine echipat cu un afișaj multi-touch TFT de cinci țoli (12,7 cm) și o cameră VGA pe avers, plus o cameră HD de 5 megapixeli în spate. Tableta are incorporați 512MO RAM (memorie fizică) și un card intern de 2GO folosit exclusiv pentru stocarea fișierelor de sistem și a aplicațiilor (pentru restul fișierelor există un slot MicroSD). Interesant este că deși are conectivitate 3G, Streak nu tolerează banda de 900 MHz, în care funcționează, de exemplu, cea mai mare parte din rețeaua 3G Vodafone România. Asta înseamnă că utilizatorii se vor putea bucura de Internet la viteze mari doar în orașele mari.

În România, Dell Streak este disponibil în exclusivitate la eMAG, la un preț de 2699 lei. Tableta va intra până la sfârșitul anului și în oferta operatorilor telecom, prețul urmând să scadă, în funcție de abonamentele împreună cu care va fi vândută.

3728 vizualizări, 1 dintre care astăzi

Articole similare

Postare comentariu: