0

De Crăciun: cum facem o felicitare în Photoshop?

21 decembrie 2009 | niciun comentariu

În fundal, începem cu trasarea unui gradient radial, între culorile html #EDF4F9 și #9DCFFB, din centru canavalei către margine.

Pont: Plasează centrul gradientului undeva în afara felicitării propriu-zise, pentru maxim de efect.

Acum asta ce mai e? Anumite părți din felicitare s-au albăstrit și ele puțin, într-o nuanță ceva mai deschisă. Asta se întâmplă pentru că am umblat la opacitatea marginilor puțin mai devreme, dar nu te îngrijora, există o soluție. Selectăm tot stratul felicitării folosind CTRL+A (Command+A pe Macintosh), alegem instrumentul “Deplasare” și, atenție acum, târâm foarte puțin (1 pixel) imaginea în orice direcție. Vei observa că este selectată doar suprafața utilă din canava, nu și blancul. Apoi creăm un nou strat, selectăm instrumentul “Dreptunghi” și trasăm un poligon alb care să acopere toată selecția făcută anterior (noul strat trebuie poziționat sub cel cu felicitarea). Ai grijă ca dreptunghiul alb să fie complet opac, eventual trasează-l de mai multe ori:

Ei, dar parcă nici așa nu e totul ok. Acum s-au dat umbrele muchiilor peste cap. Nicio grijă, există și pentru asta o soluție: selectează integral stratul în care tocmai ai trasat dreptunghiurile albe (CTRL+A) și aplică Filtru › Neclaritate › Neclaritate gaussiană (rază: 30 pixeli). Magie, nu?

Te-ai plictisit deja? Relaxează-te! Încă câțiva fulgi de nea și am terminat.

Pentru reprezentarea fulgilor, am ales un set de pensule particularizat, pe care îl poți descărca gratuit de aici. Odată încărcat noul set în Photoshop, mai rămâne doar să ne apucăm puțin de pictat.

Pont: Ca să nu desenezi totuși fiecare fulg în parte, poți folosi setările de mai jos, pe care le introduci în panoul “Pensule” (comandă rapidă: F5).


Încă câteva dungi cu pensula, și voilà… ninge.

Salvăm fișierul și gata! Acum mai ai nevoie doar de e-mailurile prietenilor ca să le-o trimiți. Sărbă(u)tori fericite!

11259 vizualizări, 2 dintre care astăzi

Articole similare

Postare comentariu: