0

De Crăciun: cum facem o felicitare în Photoshop?

21 decembrie 2009 | niciun comentariu

Hai acum să trecem la lucruri mai complicate, de exemplu cum facem reflecția moșului să pară într-adevăr o reflecție. Ei bine, foarte simplu. În primul rând, selectăm stratul cu Moșul răsturnat și comutăm în modul “Mască rapidă” cu tasta Q (sau butonul din colțul stânga-jos al ecranului). Apoi cu instrumentul “Degrade”, trasăm o linie verticală cât mai lungă care să pornească de jos din imagine și să ajungă cam pe unde se termină barba moșului răsturnat.

Pe urmă, deblocăm masca (apăsând același buton) și primim o selecție pe două treimi din canavaua noastră (zona de editare). Această din urmă selecție o copiem (CTRL+C pe Windows, Command+C pe Mac) și o lipim înapoi în canava (CTRL+V pe Windows sau Command+C pe Mac): super, acum avem o reflecție în degrade a imaginii moșului. Vechiul moș, nedegradat, îl și ștergem cu această ocazie, nu înainte însă de a alinia noua reflecție translucidă exact în aceeași poziție.

Acum, ca totul să pară și mai realist, vom reduce opacitatea reflecției până la 40 la sută, din meniul corespunzător din fereastra “Straturi” ( (comandă rapidă: F7):


Bun, e timpul să fuzionăm și straturile din jumătatea de jos a felicitării și să retușăm ce mai este de retușat. În felicitarea mea, marginile erau puțin cam închise la culoare, de aceea m-am hotărât să le tai puțin din opacitate. Pentru asta, alegem instrumentul “Selecție”, apoi opțiunea “adăugare la selecție” din meniul instrumentului (este butonul cu două dreptunghiuri suprapuse, chiar sub bara de meniu Adobe Photoshop) și desenăm trei dreptunghiuri în jurul marginilor filei inferioare a felicitării, așa încât să prindem doar marginile în selecție (nicidecum moșul sau textul; vezi ilustrația de mai jos). Apoi decupăm și lipim selecția, obținând un nou strat, doar cu aceste margini, strat pe care putem să-l manevrăm cum vrem:

Aceeași poveste cu fila superioară a felicitării. În acest fel putem corecta opacitatea marginilor, fără să afectăm celelalte elemente din felicitare:

Cu ajutorul instrumentului “pensulă” facem ultimele retușuri în jurul liniei de demarcație dintre moș și reflecția lui, dacă este necesar.

La final, fuzionăm înapoi marginile fiecărei file a felicitării cu stratul corespunzător, stratul din care le-am decupat anterior.

Hmm, urmează să dăm puțină așezare în spațiu imaginii noastre. Așadar, alegem stratul conținând partea de sus a felicitării și selectăm meniul Editare › Transformare › Perspectivă, apoi încercăm să-i dăm felicitării puțină geometrie. La fel procedăm și în partea de jos.

Pont: Înainte de toate însă, fii atent să nu depășești dimensiunile canavalei când lucrezi cu perspectivele, de aceea ai putea să mărești puțin lățimea zonei de editare din meniul Imagine › Dimenisune canava. După ce ai terminat poți scăpa de surplusul de spațiu blanc, doar selectând simplu zona utilă a canavei, iar apoi clic pe Imagine › Decupaj.

Să recapitulăm: cam așa ar trebui să arate felicitarea noastră până acum.

În acest tutorial, pentru mai mult efect, nu am umblat doar la perspectivă, ci am și rotunjit puțin muchiile (din Editare › Transformare › Deformare):

În sfârșit suntem gata cu felicitarea propriu-zisă. Ca atare, hai să fuzionăm toate straturile între ele (mai puțin fundalul), ca să nu mai avem treabă cu ele, și să ne putem apuca de fundal…

11258 vizualizări, 1 dintre care astăzi

Articole similare

Postare comentariu: