0

Cum să atragi mai mulți urmăritori pe Twitter

20 iunie 2010 | 2 comentarii

Te-ai întrebat vreodată cum au ajuns unii la mii de urmăritori pe Twitter? (sau nici nu știi ce e aia Twitter?) Răspunsul este că majoritatea sunt bloggeri vechi, care s-au bazat în general pe vizitatorii lor fideli pentru a-și spori prezența pe Twitter.

Adevărul e că aici în România, abia învățăm cum să folosim acest nou serviciu și încă există relativ puțini utilizatori de Twitter în comparație cu alte rețele. Dar asta se va schimba curând, spun trendurile.

În acest articol încercăm să vedem cum poți profita de boomul pe care îl parcurge în prezent Twitter, ca să devii mai influent și să-ți faci auzită vocea: până la urmă Twitter este un instrument ideal de promovare.

Linkuri către profil

Profită de orice ocazie ca să-ți faci cunoscută prezența. Dă de veste cunoștințelor tale de pe Facebook, hi5 sau oricare altă rețea socială că ai profil pe Twitter. Pune linkuri către profilul tău în comentariile pe care le scrii pe Internet. De multe ori, formularele de comentarii de pe diverse situri au o rubrică pentru website; completeaz-o cu adresa ta de pe Twitter. Sigur se vor găsi unii care să-ți considere comentariul interesant și care vor vrea să știe mai multe de la tine.

În plus, dacă ai un blog sau un sit îți poți direcționa cu ușurință vizitatorii fideli spre contul tău cu un buton gen “Urmărește-mă pe Twitter”.

Oamenilor le plac oamenii

Lumea e din fire sensibilă, nu ne interesează mașinăriile sau corporațiile. Ca atare, fie că folosești poza ta personală la profil sau scrii din când în când despre păsurile tale, încearcă să dai o față umană contului tău de Twitter. Numai să nu o dai în cealaltă extremă: până la urmă, lumea te urmărește pentru că spui ceva interesant, nu ca să audă tot timpul cum te simți și ce ți-ai mai cumpărat.

Cuvinte-cheie

Scrie despre interesale tale și marchează cuvintele-cheie cu diez (#). Mesajele tale vor fi mai ușor de găsit. Sunt oameni care răsfoiesc tweeturile după cuvinte-cheie (de exemplu #worldcup), iar aceste hash-taguri (cum mai sunt numite) funcționează ca niște canale de discuții. Dacă alții te vor găsi interesant, te vor urmări.

Bagă-te în seamă!

Ce e grozav la Twitter, e că nu restricționează în niciun fel mesajele între utilizatori. Nu trebuie nici măcar să urmărești tu pe cineva ca să-i trimiți un mesaj. Scrii doar pseudonimul utilizatorul, pui un arond în față (@) și poți începe a vorbi. Cam ca pe mIRC. Acum, dacă omul îți răspunde, răspunsul lui va fi văzut de toți cei care îl urmăresc. Iar dacă vorbim de un număr considerabil de “followers”, sunt șanse mari ca unii să te zărească și pe tine, să le placă și să te urmărească.

Dacă vrei să faci impact, încearcă să conversezi cu utilizatorii influenți, cei care au mulți urmăritori, dar cu care să ai și interese comune. O listă cu cei mai puternici twitteri din blogosfera românească găsești aici.

Încearcă totuși să nu abuzezi prea mult de asta: împotriva utilizatorilor guralivi există un buton “Block”.

Scrie des…

Dar lasă loc pentru reacții. Nu are rost să scrii 10 tweeturi în 5 minute, ca să taci apoi tot restul zilei. Încearcă să scrii constant.

Adevărul e că Twitter poate fi destul de enervant atunci când scrii prea des. Și nu ai vrea să-i încurci pe următorii tăi, nu? Lasă-le loc ca să poată ține pasul. Lasă-le timp să comenteze, să întrebe, să distribuie.

În loc de final

Nu uita, până la urmă totul e relativ. Principiile de mai sus sunt doar niște sfaturi de bun-simț, dar ele în sine nu îți garantează nimic. Scrie din inimă și mai ales, scrie despre ceea ce îți face plăcere. Atunci când faci ceva din plăcere, iese întotdeauna mai bine.

Dacă ți s-a părut interesant acest articol, poți urmări actualizările SMASH.ro și pe Twitter, la twitter.com/smashmatic.

6469 vizualizări, 2 dintre care astăzi

Articole similare

2 comentarii

 1. adrian boioglu:

  Asta cu “baga-te in seama” nu prea e asa. Sa zicem ca eu
  iti rapund pe Twitter. Followerii mei nu vor vedea raspunsul meu
  decit daca te urmaresc deja pe tine. Daca nu, nu. E doar o discutie
  privata. In schimb, daca eu mentionez id-ul tau de twitter in
  mijlocul tweet-ului (nu ca si reply) followerii mei te vor vedea.
  Nici povestea cu scrie des nu prea e asa. Dar poate ca nu conteaza
  atunci cind ai deja un nr de followeri trecut de citeva sute. In
  experienta mea, atunci cind muncesc nu am timp sa postez mai mult
  de 4-5 tweet-uri pe zi si alea sunt de obicei seara tarziu. Si
  totusi merge…

 2. Dan:

  @Adrian,
  cum spuneam la sfârșit până la urmă totul e relativ.

  La tine mulți followeri vin de pe blog, totuși ideea e că atunci când scrii mai des și constant (la ore diferite ale zilei) ai mai multe șanse să primești retweet și mai multe șanse să fii văzut.

  Asta pentru că lumea, de obicei, se uită maxim la ultimele 20-30 de tweeturi din istoric/timeline când intră pe Twitter.

Postare comentariu: