0

Cum să adaug un link “Trimite prin Y! Messenger” la fiecare postare din blog?

11 mai 2009 | 13 comentarii

Butonul “Trimite prin Y! Messenger” e foarte util pentru promovarea articolelor dintr-un blog/site, la fel ca butonul “retweet” (despre care am mai scris aici). Iată cum poți face să ai și tu un buton “Trimite prin Y Messenger” pe fiecare pagină din blogul tău.

Acest tutorial e destinat blogurilor găzduite pe Blogger sau WordPress, dar manevra e asemănătoare și pe alte platforme.

Blogger

Primul lucru, mergi în fila “Aspect” (Layout) din meniul principal al contului tău Blogger și fă clic pe sub-fila “Editați HTML” (Edit HTML). Salvează de siguranță o copie a șablonului tău (template) pe computer, în caz că merge ceva prost.

Acum, asigură-te că opțiunea “Extindeți șabloanele control” (Expand Template Widget) este bifată în colțul dreapta-sus al casetei de editare HTML.

Ești gata de treabă. În primul rând, trebuie să creezi o clasă CSS, în care să personalizezi modul în care va arăta linkul. Găsește codul ]]></b:skin> și inserează chiar sub el următorul cod:

.buton-messenger {margin-top:15px;
font-size:11px;
line-height:18px;}

Dacă te pricepi la CSS, poți configura clasa de mai sus după bunul plac.

Apoi, uită-te în caseta de editare HTML după un rând care să conțină <div class='post-footer'>. Odată găsit, dacă vrei ca butonul “Trimite prin Y! Messenger” să apară în subsolul (footer) fiecărei postări (deasupra de detaliile despre autor, comentariilor, etc) lipește codul următor chiar înaintea acestui rând. Te poți juca puțin cu CSS-ul: dacă schimbi amplasamentul codului de mai jos, linkul de trimitere prin Y! Messenger va apărea în diverse părți ale postării.

<div class='buton-messenger'>
<a expr:href='&quot;ymsgr:im?+&amp;msg=&quot; + data:post.title + &quot;:%20&quot; + data:post.url'>Trimite prin Y! Messenger !</a>
</div>

Gata, apasă “Salvați șablon” (Save Template). De acum înainte, vizitatorii blogului tău vor vedea după fiecare postare un buton “Trimite prin Y! Messenger !” cu care pot trimite titlul și un link către postarea respectivă prietenilor lor din Yahoo! Messenger.

WordPress

La fel, pentru WordPress, trebuie creată prima dată o clasă CSS în fișierul de stil al temei tale (în general este vorba de style.css), exact cum am văzut mai sus în cazul Blogger. Apoi deschide single.php într-un editor de text și inserează codul următor acolo unde vrei să apară linkul Y!M:

<div class="buton-messenger">
<a href="ymsgr:im?+&msg=<?php echo wp_title('') ?>: <?php echo get_permalink() ?>">Trimite prin Y! Messenger !</a>
</div>

Notă: Fișierele temei de WordPress instalate le poți accesa prin panoul de control al sitului tău: te loghezi în CPanel la http://www.situl-meu.ro/cpanel, apoi intri în File Manager, și de acolo navighezi pe ruta public_html/wp-content/themes până la tema ta.

21315 vizualizări, 1 dintre care astăzi

Articole similare

13 comentarii

 1. bagamare:

  chiar utila precizarea ta. salutari.

 2. mihai:

  nu am inteles cum se face ma poate ajuta cineva ? plzzzz

 3. Dan:

  Mihai, acest tutorial este pentru blogurile găzduite pe Blogger (www.blogger.com) și WordPress (www.wordpress.com). Ce platformă folosește blogul tău?

 4. mihai:

  am gasit pe alt site si am adaugat ! ms de ajutor

 5. Edy:

  Am pus Trimitere prin Messenger in single.php , merge, insa vreau sa pun si in index, la fiecare post. Am pus dar preia numai linkul, fara titlu. Cum trebuie procedat ?

 6. Dan:

  Edy, înțeleg că în single.php merge perfect. Cred că problema ta este faptul că în interiorul codului care generează lista de postări (adică “The Loop“), funcția “wp_title” nu merge. Înlocuiește cu “the_title”. Pentru mai multe detalii despre cele două funcții (wp_title și the_title) vezi ajutorul WordPress la http://codex.wordpress.org. În mare, funcțiile sunt indentice, doar că una se folosește în “the Loop” (cu alte cuvinte în paginile care conțin liste de posturi, cum este pagina principală), cealaltă în afara ei.

 7. Edy:

  Multumesc frumos Dan, am rezolvat asa cum ai spus tu. Merge totul perfect. Daca te pot ajuta si eu cu ceva spune.

 8. Dan:

  Cu plăcere!

 9. Ioana:

  Hmm mersi mult nu e exact ce cautam dar merge

 10. john:

  Salut,
  Stii cum as putea sa adaug un link “Trimite prin Y! Messenger” la fiecare articol dintr-un site joomla?

  MS

 11. Dan:

  @john,
  nu sunt familiarizat cu platforma joomla, dar idee e aceeași. Trebuie în principiu ca butonul în cauză se lege la o adresă de genul “ymsgr:im?+&msg=titlul articolului: adresa_URL_a_articolului“. În WordPress titlul articolului se generează prin codul: <?php echo wp_title('') ?> iar adresa url prin: <?php echo get_permalink() ?> Vei recunoaște aceste coduri în secțiunea WordPress din acest articol. Acum dacă știi cum se generează titlul și adresa unui articol în joomla, nu rămâne decât să înlocuiești codurile aferente pentru WordPress.

 12. Catalin:

  Foarte util acest post.
  Mersi!

 13. sj-romy-sicily:

  eu inteleg foarte bine,caci in un site normal merge ce scrieti voi,dar la mine problema e alta:
  detin un chat radio,facut pe xat world,iar acest tip de site nu permite afisarea inor link-uri straine de el sub fereastra principala de xat(mai explicit ,eu as dori sa postez sub xat propriul link de la alt site[facut prin wix],unde sa ii indrum pe utentii xatuluispre noul site [asta ultimul fiind mai bogat in continut],in asa fel incat printr-un simplu clik dat pe o poza cu link de la site wix ,incorporat,sa fie automat redirectionati acolo,multumesc
  aa,xatul lucreaza cu photobucket,acolo transform foto sau video in link sau cot HTML,pe care le accepta xatul,doar link-uri directe nu le accepta
  multumesc

Postare comentariu: